Vágólapra másolva!
A gyógyszergyári együttes nem kis meglepetést okozott azzal, hogy kiverte a Bajnokok Ligájából a Liverpool gárdáját. A német együttes kétszer is felállt a padlóról - a mindent eldöntő gólt az utolsó percekben szerezte meg a brazil védő, Lúcio által, aki a Bundesliga egyik leggólerősebb hátvédje, és a selecaóval ott lesz a világbajnokságon is.

A Lucimar Ferreira da Silva névre hallgató középhátvéd a brazil fővárosban, Brasiliában született 1978. május 8-án, pályafutását a Guarani együttesében kezdte el. Húszesztendős volt, amikor a porto alegrei Internacional együttesébe szerződött, abba a csapatba, amelyben gyermekkori példaképe, Dunga is szerepelt, és egy éven keresztül együtt futballozhatott a brazil válogatott egykori csapatkapitányával. Időközben bemutatkozott az olimpiai válogatottban, és ott volt a sydney-i ötkarikás játékokon is.

Itt figyelt fel rá a Bayer Leverkusen vezetősége, jobban mondva Berti Vogts, és 2001 januárjában 5,5 millió fontnak megfelelő összegért szerződtette. Lúcio azonnal hatalmas sztár lett a Bundesligában, hatalmas küzdeni akarása és "ősereje" miatt csak Állatnak becézték. Védőfeladatai ellátása mellett szívesen tör előre, az előző idényben fél szezon alatt öt gólig jutott. Legfőbb erénye egyben a hibája is, mert sokszor előfordul, hogy elöl ragad, és keménysége esetenként durvaságba csap át. Ennek ellenére Luis Felipe Scolarinál kezdő embernek számít a válogatottban, a nemzeti tizenegyben eddig még nem okozott csalódást.

Ajánlat:

Görög BL-dráma Barcelonában

Korábban:

Zé Maria (Perugia)