Vágólapra másolva!
December vége óta itthon tartózkodik Tornyi Barnabás, aki egyébként már fél éve Kuvaitban tevékenykedik. Méghozzá olyan jól, hogy az is felmerült, esetleg Berti Vogts segítőjeként dolgozna az arab ország válogatottjánál.

Időközben azonban a közismert német szakember Skócia szövetségi kapitánya lett, a skót szövetség ugyanis egyszerűen kivásárolta a trénert a kuvaitiaktól, mivel Vogts szerződése úgy szólt, amelyik fél felbontja a megállapodást, köteles fizetni. Ám visszatérve Tornyira, a magyar edzőnek még arra is van esélye, hogy megkapja az olimpiai együttest, elvégre erről is szó volt korábban.

"Én közismerten szigorú edző hírében állok, ám ez ügyben nem szégyelltem tanulni Berti Vogtstól sem." - kezdte Tornyi, majd így folytatta: "Erre szükség is volt, hiszen az arab országokban meglehetősen lazán veszik az edzéseket a játékosok. Két nap után azonban mindenki beállt a sorba, mivel azokat, akik csak egy percet is késtek a tréningről, nem engedtem levetkőzni, vagy végig köröztek a pálya szélén. Megesett, hogy mindössze négy labdarúgónak tartottam foglalkozást, a többiek rótták a köröket. Ezt követően viszont nem volt gondom velük, s családommal együtt kifejezetten jól érzem magam Kuvaitban. Sajnálom, hogy nem sikerült együtt dolgoznom Berti Vogts-szal, hiszen abszolút felkészült szakember, s a mentalitása is imponáló. Felmerült, hogy esetleg az olimpiai együttes vezetését rám bízzák, de erről még korai beszélni, mivel egyelőre a repülőjegyemet várom. Kuvaitban aztán majd kiderül, mik a terveik velem a szövetség vezetőinek."

Bánki József

Korábban:

Tornyi újabb pert nyert (2001.02.03.)