Vágólapra másolva!
A téli átigazolási időszak egyik szenzációja volt, hogy Hrutka János, a Ferencváros saját nevelésű labdarúgója fél évre kölcsönbe a Vasashoz került. A válogatott hátvéd úgy érzi, nem becsülték meg eléggé a zöld-fehéreknél.

- Mint ősfradistát miként fogadták Angyalföldön?
- Az első Fáy utcai edzés előtt még volt bennem egy kis izgatottság, ám Kiss László vezetőedző olyan szeretettel fogadott, hogy gyorsabban feloldódtam, mint a nescafé. Persze a társak is rendesek voltak, minden segítséget megkaptam a minél gyorsabb beilleszkedéshez.

- Kiss László személye, akivel még a Fradiban együtt dolgoztak, mennyiben játszott szerepet abban, hogy a Vasashoz igazolt?
- Ez sem volt lényegtelen szempont, mint ahogy az sem, hogy az angyalföldi vezetők végig kitartottak mellettem. Azaz, az első pillanattól kezdve éreztem, hogy itt nagy szükség van rám, ráadásként Kiss László is kedvel engem, stílusa pedig magával ragadja az egész csapatot. Feldobott az is, hogy sokan kilátogattak az edző meccseinkre is, mondták is a srácok, régen voltak ennyien előkészületi fellépésen.

- Mivel ilyen esetekben megy a mókázás, a Vasas labdarúgói nem heccelték a zöld-fehér múltja okán?
- Nem, éppen ellenkezőleg, a Fradinál cukkoltak a Vasassal. Tény, a Fáy utcában mostanság elszánt a hangulat, de egyben feszült is, hiszen komoly cél a bennmaradás, ami nem lesz könnyű, főként a nehéz sorsolás miatt. Az első öt fordulóban ugyanis főként az élmezőnyhöz tartozó együttesekkel találkozunk.

- Bár jól érzi magát a Vasasnál, a szavaiból mégis azt érzem ki, hogy alaposan megviselte az Üllői útról való távozása.
- Ne csodálkozzon ezen! 17 éve játszom a Ferencvárosban, s úgy érzem, több megbecsülést érdemeltem volna.

- Feltételezem, ha ennyire ragaszkodott az FTC-hez, akkor az anyagi igényeit is lejjebb adta.
- Persze, nem zárkóztam el a fizetéscsökkentéstől, de csak egy ésszerű határig. Ismétlem, saját nevelésű játékosként több megbecsülést érdemeltem volna a vezetőinktől.

- Mit gondol, nyáron, amikor lejár a Vasasnál a kölcsönadási szerződése, visszatér az Üllői útra?
- Egyelőre nem is gondolkodom ezen, hiszen ki tudja milyen lesz a ferencvárosi vezetés összetétele addigra, ráadásul parlamenti választásokat is tartanak. Papíron június 1-től ismét a Fradi labdarúgója leszek, de remélem, összejön végre egy külföldi szerződés is. Most azonban minden erőmmel a Vasasra koncentrálok, a bennmaradás kiharcolására, amiben hiszem, hogy tudok segíteni a piros-kékeknek.

Bánki József

Korábban:

Hrutka János májusig a Vasasé

Fórum:

Hajrá Fradi!

Könyvajánlat:

Fradi - Huszonhétszer