Vágólapra másolva!
Noha az Arsenal az angol bajnokságban csak a negyedik helyet foglalja el, kevesebb meccset játszott az előtte állóknál, így vesztett pontok tekintetében jobban áll, mint legnagyobb vetélytársai. Az Ágyúsoknak tehát jó esélyük van arra, hogy 1998 után ismét bajnoki címet szerezzenek, ám Arsene Wengernek kisebb sérüléshullámmal kell megküzdenie, lassan ugyanis nem marad egészséges védője.

Korábban majd egy évtizeden keresztül az Arsenal edzőinek nem volt valami nehéz dolga a védelem összeállításakor: a Dixon, Adams, Keown, Winterburn négyes hosszú éveken át megbonthatatlan volt, és minden idők egyik legjobb hátvédsorává nőtte ki magát. Arsene Wenger 1998-ban még ezzel a csapattal nyerte az aranyérmet, de az utóbbi években az egyik legfontosabb feladata az volt, hogy megtalálja a megfelelő utánpótlást a kiöregedő játékosok helyére.

A mostani szezonra valamelyest sikerült is, hiszen az időközben a West Hamhez távozó Winterburn helyén a balhátvéd posztján a fiatal Ashley Cole játszott, a védelem tengelyében a válogatott Sol Campbell focizott, a jobbhátvéd posztján pedig többnyire a kameruni Lauren szerepelt.

Az év elején azonban egyre nehezebb volt összeállítani a védőnégyest: Tony Adams sérülés miatt ebben a szezonban még alig lépett pályára, Lauren pedig elutazott az Afrikai Nemzetek Kupájára. Február első napján Martin Keown is eltörte a lábát, és hathetes kihagyásra kényszerült, ugyanezen a bajnokin Ashley Cole térdhúzódást szenvedett, és egy hónapra kidőlt a sorból, most pedig a fiatal Matthew Upson is lábát törte. A saját nevelésű hátvéd ebben a szezonban tört be az első csapatba, és a sérülések miatt egyre több lehetőséget kapott, ám hagyományos balszerencséje utolérte - karrierje során ez már a harmadik súlyos sérülése.

Wenger pedig vakarhatja a fejét, hogyan állítsa össze a hátsó alakzatot: az Everton elleni bajnokin a lett Igor Stepanovst is pályára kellett küldenie, aki azonban nem győzte meg a szurkolókat arról, hogy érdemes volt felhívni a tartalékok közül, mint ahogyan az ukrán Oleh Luzsnyijjal sem elégedettek a drukkerek. Wenger egyetlen vigasza, hogy Tony Adams a hírek szerint ismét játékra kész, és a hét végén a Gillingham elleni FA-kupa meccsen már a csapat rendelkezésére áll, mint ahogyan Lauren is visszatért Afrikából. Mindettől függetlenül az Ágyúsok korábbi megbonthatatlan védelme már a múlté.

Ajánlat:

A Premier League állása és mesterlövészei