Vágólapra másolva!
A Leverkusen gárdája eddig remekül szerepelt a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, noha a csapatban szinte csak 13 futballista szerepelt az idény folyamán. A német kupában a Bochum elleni meccsen a tréner, Klaus Toppmöller a korábban mellőzött labdarúgóknak szavazott bizalmat, és a bolgár Dimitar Berbatov élni is tudott a lehetőséggel, hiszen mesterhármast ért el.

Fotó: Reuters
Berbatov a bolgár válogatottban a jelen, a Leverkusenben a jövő embere

A CSZKA kevesebb mint háromezer fontnak megfelelő összeget fizetett ki érte. Berbatov két évvel később mutatkozott be az első csapatban a Levszki Szófia elleni bajnokin, első góljára pedig egészen májusig kellett várni. Első idényben összesen hat alkalommal talált be, és a kupában is remek teljesítményt nyújtott, és a gárda az ő játékának köszönhetően elhódította a trófeát.

A következő bajnokságban házi gólkirály lett 16 találattal, de a szurkolók nem tudták neki megbocsátani, hogy a Levszki elleni sorsdöntő bajnokin három nagy helyzetet is kihagyott. Amikor a 2000-2001-es bajnokság első mérkőzésén megint nem tudott betalálni, és a szurkolók kifütyülték, kijelentette: soha többé nem lép pályára a CSZKA színeiben. Ez persze túlzás volt, hiszen még fél éven keresztül erősítette a gárdát, de az MTK ellen az utolsó percben megint hatalmas ziccert rontott el, és így a kék-fehérek mentek tovább.

Tavaly októberben viszont megszerezte első gólját a nemzeti színekben a dánok elleni Eb-selejtezőn. 2001 januárjában szerződött a Bayer Leverkusenhez, ahol elsősorban a jövő emberének tekintik. A Bundesligában eddig két alkalommal volt eredményes, igaz, mindig csak csereként lépett pályára.

Ajánlat:

Berbatov triplájával jutott tovább a Leverkusen

Korábban:

A nap játékosa: Fredi Bobic (Villarreal CF)