Vágólapra másolva!
A héten nem csak a Bajnokok Ligája küzdelmei kezdődnek el, hanem elrajtol az UEFA-kupa teljes mezőnye is, és a főtáblán jó néhány patinás együttest találunk. A keddi napon azonban még leginkább az úgynevezett "kiscsapatok" lépnek pályára, igaz, egy német és egy francia gárda is megkezdi szereplését.

Német részről az SC Freiburg UEFA-kupa indulása mindenképpen meglepetést jelent, hiszen a freiburgiaktól senki sem várta, hogy kivívják a nemzetközi kupában való indulás jogát. Volker Finke együttesének most a szlovák Matador Púchov ellen egy ismeretlen szerepkörrel kell megismerkednie, tudniillik most tanítványai számítanak esélyesnek. A szlovák gárda fennállása során először szerepel nemzetközi kupaporondon, de ez nem jelenti azt, hogy a németek lebecsülnék ellenfelüket. Annál is inkább, mert a Freiburg hat évvel korábban a cseh Slavia Praha ellen búcsúzott az UEFA-kupától, és ezt a tényt Finke nem győzte elégszer hangsúlyozni. Púchovban természetesen hatalmas érdeklődés előzi meg a meccset, a stadion befogadóképességét ötezerről 6200-ra növelték, de így is rengetegen maradtak jegy nélkül.

A nemzetközi kupaszereplés a SAOS Troyes számára is újdonság ebben az idényben, de a gallok már hozzászokhattak a dologhoz, lévén az Intertotó-kupán keresztül jutottak fel az UEFA-kupa főtáblájára. A franciák ellenfele is egy szlovák gárda lesz, az SCP Ruzemberok, és természetesen a Troyes számít esélyesebbnek, annál is inkább, mert az Intertotó-kupa döntőjében a Newcastle Unitedet győzte le. Bár a Troyes először szerepel az UEFA-kupában, csatársorukban egy rendkívül tapasztalt futballista is játszik majd Patrice Loko személyében, aki a Nantes-tal és a PSG-vel sok nagy európai csatát megért már.

Nem sok pihenőt kapott az osztrák FC Tirol, amely szombaton még a Bajnokok Ligája megismételt selejtezőjében lépett pályára a Lokomotiv Moszkva ellen. A továbbjutás azonban ezúttal sem sikerült, így a gárda kedden máris az UEFA-kupában szerepel a cseh Viktoria Zizkov ellen. A csapatkapitány Michael Baur azonban kifejezetten örül annak, hogy együttese ilyen kevés időt kapott. "Inkább pályára lépünk három napon belül kétszer, mint hogy sok időnk legyen a BL-ből való kiesésen rágódni" - jelentette ki. A cseh csapat hét év után tér vissza a nemzetközi porondra, és alaposan megnehezítheti a tiroliak dolgát, hiszen a szezonban remekül szerepel, és vezeti hazája bajnokságát.