Vágólapra másolva!
Az Everton fiatal csatára, Danny Cadamarteri minden bizonnyal legszívesebben elfelejtené az elmúlt egy évet. Az egykor Michael Owennel egy lapon emlegetett támadó csak elvétve került be a kezdő tizenegybe a Stolverkosoknál, és ráadásul bírósági eljárás is folyt ellene, amelyben a napokban született ítélet. Eszerint Cadamarterit bűnösnek találták abban, hogy súlyos testi sértés okozott egy nőnek, de szerencséjére nem kell börtönbe vonulnia, mivel őt is provokálták.

Az eset még tavaly október elsején kezdődött a liverpooli Hardman Streeten található szórakozóhelyen, ahol Cadamarteri (vagy ahogy a szurkolók becézték, Caz) belekeveredett egy verekedésbe, és állítólag akkorát behúzott a 24 éves Joeline Joelnek, hogy a hölgynek eltört az állkapcsa. Noha a futballista ártatlannak vallotta magát, eljárás indult ellene, és Cadamarteri csak óvadék fejében, feltételesen maradhatott szabadlábon.

Maga a tárgyalás hétfőn kezdődött meg, és a tárgyalást követően a hét nőből és öt férfiből álló esküdtszél bűnösnek találta a játékost. A bíró azonban végül úgy döntött, hogy Caznak nem kell börtönbe vonulnia, mivel az áldozat provokálta őt. "A sértett alkoholos állapotban volt, és az esetet megelőzően megtámadta a vádlott két barátját, egyikőjüket meg is ütötte, majd arra készült, hogy a vádlottat is felpofozza. Kétségtelen, hogy a vádlott megütötte a sértettet, méghozzá nagy erővel, de csakis a provokáció miatt" - indokolt a bíró. A játékos az ítéletet rezzenéstelen arccal hallgatta végig, ám menyasszonya, Simone Tighe könnyekben tört ki.