Vágólapra másolva!
Az Energie Cottbus labdarúgócsapatában mindössze egy magyar játékos szerepelt a hét végi, berlini mérkőzésen. A Hertha elleni, idegenbeli 3-2-es sikerből egyedül Sebők Vilmos vehette ki a részét, míg a többiek sérülés, illetve gyengébb forma miatt maradtak ki.

Fotó: Reuters
A magyaroknak nem jut az ünneplésből

Nos, Máyus János húzódás miatt hagyta ki a találkozót, ő (és az Achilles-ín-sérüléssel bajlódó brazil Franklin) már minden bizonnyal játszik a szombati, KFC Uerdingen elleni Német Kupa-találkozón. Vasile Miriuta vírusos influenza miatt sorozatban második bajnokiját hagyta ki. Ugyan a hét közepén megpróbálkozott az edzéssel, de pénteken ismét ágynak dőlt. A vezetőség most teljes pihenőt rendelt el, így komolyabban csupán a következő, szeptember 8-i, Wolfsburg elleni összecsapáson számolnak vele.

A legnehezebb helyzetben a nyáron Mannheimből szerződtetett Vincze Ottó van, aki hiába ajánlott helyére Miriuta, Geyer edző egyelőre nem számol vele. A Hertha elleni találkozón például a marokkói Hamid Termina szerepelt - kitunően.

"Termina jelenleg jobb, mint Vincze. Ottónak csak akkor van esélye a csapatba kerülésre, ha százszázalékosan fitt", indokolta döntését Geyer.

Pincési László

Korábban:
Berlinben nyert, dobogón a Cottbus
Miriuta, Deisler és Paulo Sergio is sérült

Ajánlat:
A Bundesliga állása
Energie Cottbus