Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét álomcsapatának kihirdetésekor már figyelembe kellett vennünk a Bajnokok Ligája-selejtezőket, valamint az angol Charity Shieldet is. Így a német és a francia liga kiválóságai után már a Premier League képviselői is helyet követeltek maguknak tizenegyünkben.
Sander Westerveld (holland, Liverpool FC): Az angol labdarúgóidény kezdetét jelző Charity Shield (a bajnok és a kupagyőztes hagyományos összecsapása) hőse a németalföldi kapus volt. A sérüléséből frissen felépült hálóőr szenzációsan védett, különösen a második játékrészben mutatott be számos bravúrt, nem véletlen, hogy a találkozó végén őt választották a mérkőzés legjobbjának.
Stefan Reuter (német, Borussia Dortmund): A Ruhr-vidéki sárga-fekete klub veteránjai jobbak, mint valaha. A múlt héten Jürgen Kohlert ünnepeltük, most pedig a BVB másik aktív világ- és Európa-bajnokával tesszük ugyanezt. A több mint 400 BL-mérkőzést teljesített szélsőhátvéd a VfL Wolfsburg ellen remekül futballozott, a jobb oldalon egyszerűen nem volt ellenfele. A fölényes győzelemből két gólpasszal vette ki a részét. Jens Nowotny (német, Bayer Leverkusen): A válogatott védő napjainkban vitathatlatlanul a Bundesliga egyik legjobb középhátvédje, csapattársa, Lúcio mellett... Nos, ez a tandem a bajnok Bayern számára is megoldhatatlan feladatot jelentett a rangadón, a bajorok támadásai rendre elhaltak a gyógyszergyáriak védőfalán. Jellemző, hogy Pizarro gyakorlatilag értékelhetetlen teljesítményt nyújtott a vendégeknél. Sami Hyypiä (finn, Liverpool FC): A skandináv védő immáron éve óta biztos pont a Vörösök védelmének tengelyében. Nem volt ez másként az idény eddigi két Pool-meccsén sem, az FC Haka elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn még gólt is szerzett, a Manchester United elleni Charity Shielden pedig tett róla, hogy a MU-nak csak egyszer sikerült ez. Így röpke fél év alatt a liga-, az FA- és az UEFA-kupa után a negyedik trófea is a klub vitrinjébe került. Niclas Jensen (dán, FC Köbenhavn): A Bajnokok Ligája eddigi legnagyobb meglepetését a dán főváros együttese szolgáltatta a Lazio 2-1-es legyőzésével. Az olaszok elleni mérkőzés hősei, azaz a gólszerzők mellett különösen a rendkívül agilis balhátvéd, Jensen érdemel még említést, aki remekül semlegesítette a cseh Poborskyt, valamint az előretörésekre ritkán vállalkozó Negrót. A megszerzett labdák pedig tőle, rendszerint egy hosszú indítás után rendre a társakhoz kerültek.
Carsten Ramelow (német, Bayer Leverkusen): Létezik-e nagyobb elismerés egy játékos számára, minthogy a bajnokság csúcsrangadóján őt választják a mérkőzés legjobbjának. A Leverkusen középpályássorának legaktívabb tagja elképesztő teljesítményt nyújtott a Bayern ellen, szinte minden párharcot megnyert a középpályán, a bajorok hasonló csapatrészben futballozó sztárjátékosainak esélyük sem volt ellene. Sebastien Deisler (német, Hertha BSC): A rosszul sikerült rajt után a berlini együttes éppen Freiburgban javított, ott ahol nem sok babér szokott a vendégcsapatoknak teremni. A Hertha már a félidőben 2-0-ra vezetett, köszönhetően a rendkívül jól futballozó Basti-Fantastie két találatának. A fiatral középpályás előbb egy tizenegyest értékesített, majd akcióból is eredményes volt. A 77. percben a Fekete-erdőbe rándult fővárosiak tapsorkánja közepette Dárdainak adta át a helyét. Tomás Rosicky (cseh, Borussia Dortmund): A cseh labdarúgás legszebb jövő előtt álló reprezentánsa már az előző idényben is jól futballozott, de az új szezonban a százszázalékosan rajtolt BVB egyik legjobbja. Szenzációs irányítókészségét már két gólpassz jelzi, de ami még nagyobb öröm a számára, hogy 18. Bundesliga-mérkőzésén végre ő is betalált. Rivaldo (brazil, FC Barcelona): Nem véletlenül kötötte az ebet a karóhoz az FC Barcelona vezetősége, amely semmi áron nem volt hajlandó lemondani a dél-amerikai sztárról a BL-selejtezőn. Rivaldo így csak a találkozó után repülhetett haza a Panama ellen készülő válogatotthoz. A hazaút azonban minden bizonnyal vidám volt, hiszen Rivaldo ott folytatta, ahol az előző szezonban abbahagyta: mesterhármast szerzett a Wisla Kraków ellen.
Michael Owen (angol, Liverpool FC): A Mersey-parti megaklub nem sok időt hagyott szurkolóinak, hogy elteljenek a sikerrel. Az előző idény trófeahalmozása ebben a szezonban sem lankad, az első „áldozat” a Charity Shield. Az elmúlt héten a finn FC Haka elleni BL-selejtezőn mesterhármast szerzett fiatal csatár a MU ellen is betalált, Jaap Stam hibáját kihasználva magabiztosan értékesítette helyzetét. Oliver Monterrubio (francia, Stade Rennes): Nagy harc folyt ezért a csatárposztért, ahol a belga bajnokságban négy gólt szerzett Dirk Huysmansszal szemben végül a francia labdarúgót választottuk. Monterrubio az AS Monaco ellen szerzett három gólt, így csapata két gólgazdag, de elveszített mérkőzés után végre nyerni tudott. Oliver (aki az előző fordulóban is eredményes volt) négy találattal jelenleg a góllövőlista második helyén áll.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban az [origo]-ban: