Még mindig az argentinok botrányos meccse a téma a FIFA-nál

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, negyeddöntő, Hollandia - Argentína, Loszaíl Stadion, Loszaíl, 2022.12.09.
LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 09: Virgil Van Dijk of Netherlands clashes with Leandro Paredes of Argentina during the FIFA World Cup Qatar 2022 quarter final match between Netherlands and Argentina at Lusail Stadium on December 09, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A FIFA fegyelmi eljárást indított az Argentína-Hollandia világbajnoki negyeddöntő kapcsán.
Vágólapra másolva!

A két csapat játékosai és a kispadok is többször "összecsaptak" a meccsen, amelyen a hollandok 2-0-s hátrányból jöttek vissza, majd tizenegyesekkel estek ki.

A meccs spanyol bírója, Antonio Mateu Lahoz 18 sárga lapot osztott ki, ami világbajnoki rekord, a tizenegyesek során pedig a holland Denzel Dumfries piros lapot kapott.

Egy a sok botrányos jelenet közül Forrás: Getty Images/Matthias Hangst

A FIFA közölte, hogy fegyelmi bizottsága eljárást indított Argentína ellen a 12. bekezdés alapján (a játékosok és a tisztségviselők helytelen magatartása) és a 16. bekezdés (rend és biztonság a meccseken) esetleges megsértése miatt.

A labdarúgást irányító testület eljárást indított a hollandok ellen is a játékosok és a tisztségviselők helytelen magatartása miatt.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.