Megérkeztek az első sztárfocisták Katarba

Team Arrival - USA sport soccer international team soccer
Az amerikai válogatott repülőgépe csütörtök este szállt le Dohában, a Hamad nemzetközi repülőtéren
Vágólapra másolva!
Az egész világ izgatottan várja, ahogy minden kijutott ország nyilvánosságra hozza végleges, 26 fős keretét a hamarosan kezdődő katari foci-vb-re. Az Angliával, Iránnal és Walesszel közös csoportban szereplő amerikai válogatottból már többen is megérkeztek Dohába csütörtök este.
Vágólapra másolva!

A 2026-os labdarúgó-világbajnokság egyik társrendezője, vagyis az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja 11. alkalommal szerepel világbajnokságon, ám a legjobb eredményét még a hőskorban, 1930-ban érte el, akkor bronzérmes lett.

A katari világbajnokságra elsőként megérkező sztárjákékosok között ott van Jesus Ferreira, Sean Johnson, Aaron Long, Jordan Morris, Walker Zimmerman, Kellyn Acosta, DeAndre Yedlin, Cristian Roldan és Shaq Moore,

az elkövetkező napokban pedig több százan csatlakoznak majd hozzájuk, hogy versenybe szálljanak a trófeáért.

Az amerikai válogatott repülőgépe csütörtök este szállt le Dohában, a Hamad nemzetközi repülőtéren Forrás: FIFA via Getty Images/2022 FIFA/Mohamed Farag

– mondta Gregg Berhalter szövetségi kapitány, aki elmondása szerint már alig várja, hogy megkezdődjön a világbajnokság.

Az amerikai csapat komoly támogatásra számíthat Dohában, ugyanis a házigazda Katar mögött az Egyesült Államok szurkolói vásárolták a legtöbb jegyet a tornára.

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke szerint világszerte hatalmas izgalommal teli várakozás töltötte be az elmúlt napokat, míg a szövetségi kapitányok kihirdették a kereteket a labdarúgás legnagyobb eseményére.

Az Egyesült Államok válogatottjának néhány játékosa már a vb-helyszínén van Forrás: AFP/Karim Jaafar

"Mint világszerte sokakat, úgy engem is megérintettek egyes csapatok csodálatos történetei és eredményei, amikkel saját magukat is túlszárnyalták, ez pedig lehetőséget teremtett nekik, hogy kijussanak a vb-re.

- mondta Gianni Infantino.

Az első válogtottként egyébként a japán nemzeti együttes érkezett meg a világbajnokság helyszínére. A szigetországi csapat egyrésze márhétfőn elfoglalta szállását. Ám mivel a játékosok többsége az európai bajnokságokban játszik, így a legnagyobb nevek, mint az Eintracht Frankfurt középpályása, Kamada Daicsi, vagy a Real Sociedadban szereplő Kubo Takefusza csak a jövő héten csatlakozik a kerethez.

A japán válogatott fele már Katarban készül Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Takuya Matsumoto

Japán az E csoportban Spanyolország, Németország és Costa Rica mellé került, a szereplését november 23-án, a németek ellen kezdi meg a jövő vasárnap rajtoló vb-n.