Vágólapra másolva!
Rengetegen vágtak bele a legújabb kihívásba, ami TikTokon ütötte fel a fejét.

A közösségi média egyszerre egy csodálatos és egy ördögi teremtménye az emberiségnek. Amíg egyesek csak és kizárólag arra használják, hogy cuki cicás képekkel bombázzák ismerőseik, beszélgessenek a távoli rokonokkal, eladják a használt bútoraikat stb., addig mások a szinte teljesen cenzúrázatlan őskáoszban fürdőznek meg minden egyes nap, ahol az iskolai lövöldözések, a háborús borzalmak és a veszélyes kihívások remekül megférnek egymás mellett. Az elmúlt évek statisztikái alapján a TikTok mára megkerülhetetlenné vált a mindennapokban, milliárdos letöltésszám mellett folyamatosan érkeznek az újabb és újabb tartalmak, amelyeket bárki, bárhol, azonnal elér.

Ezúttal egy ártatlannak tűnő kihívásba vágtak bele rengetegen a TikToknak köszönhetően, amely arra buzdítja a felhasználókat, hogy próbáljanak egy “csodaturmixot” belecsempészni a mindennapjaikba. Az “Oatzempic” névre keresztelt kihívás során 30-60 napon keresztül kell folyamatosan fogyasztani a napi koktélt, ami zabból, vízből, limeléből és fahéjból áll. Összességében nincs semmi probléma azzal, ha valaki minden nap hasonló folyadékot visz be a szervezetébe. A gond ott kezdődik, hogy a TikTokon nemes egyszerűsséggel azt állítják a kisebb-nagyobb influenszerek, súlycsökkenés lehetséges csak a zabos lötty segítségével.

Egy dietetikus szerint az ehhez hasonló tisztítókúrák és extrém diéták lehet rövid távon tényleg látványos eredményeket produkálnak, azonban nem a legegészségesebb módjai annak, hogy a hosszabb távon fenntartható súlycsökkenés elérhető legyen. A kiegyensúlyozott étrend, a megfelelő mennyiségben elfogyasztott rostok és lassan felszívódó szénhidrátok kéne, hogy az emberek szemei előtt lebegjenek, nem azok a “szerek”, amelyek gyakorlatilag a csodát ígérik pillanatok alatt.

Kapcsolódó cikkek