Vágólapra másolva!
Telegdy-Kapás Boglárka nagy fölénnyel nyerte a női 200 méteres pillangóúszás döntőjét az úszó országos bajokságon, a szám korábbi világbajnoka ráadásul az olimpiai szintidőt is teljesítette.

Telegdy-Kapás Boglárka olimpiai indulást érő idővel nyert 200 méter pillangón szerdán a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokságon: a harmincéves magyar versenyző 2:08.15 perccel csapott célba, így teljesítette a 2:08.43-as párizsi szintet. Az év végén minden bizonnyal visszavonuló magyar úszónő elérzékenyülve nyilatkozott az M4 Sport mikrofonja előtt a nagy siker után.

TELEGDY-KAPÁS Boglárka
Telegdy-Kapás Boglárka megúszta az olimpiai A-szintet 200 méteres pillangóúszásban
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Ma nagyon szerettem volna szintidőn belül úszni, szóval természetesen azzal kezdeném, hogy mi nem tetszett benne... – kezdte az értékelését felnevetve, de könnyes szemmel Telegdy-Kapás Boglárka. – Ahogy gondolom látszik rajtam, 

eléggé megkönnyebbültem, mert ilyen sokáig még sosem hajkurásztam olimpiai szintidőt, úgyhogy nagyon örülök, hogy ez megvan. 

Benne volt minden, egy kicsit a dac is, hogy azért is meg akartam csinálni, de próbáltam levetkőzni azt, hogy ne legyen görcsös és ne akarjam túlságosan. Kicsit ez volt az akadály eddig, hogy nagyon rágörcsöltem, most próbáltam nem annyira görcsölni. Csak és kizárólag magamra figyeltem, Dohában [a februári világbajnokságon] elterelődött a figyelmem verseny közben, most viszont nem néztem sehová, csak az utolsó ötvenen. 

Akkor láttam, hogy sehol senki, úgyhogy megnyugodtam, hogy ebből jó idő lesz. 

Ennél is picit jobbat szerettem volna, de most nagyon örülök ennek az A-szintnek."

Az olimpiai bronzérmes, világbajnok és hétszeres Európa-bajnok Telegdy-Kapás Boglárka Pekingben, Londonban, Rióban és Tokióban is ott volt már az olimpián, így a párizsi az ötödik lehet számára 2024 nyarán.

Férje, Telegdy Ádám néhány perccel Telegdy-Kapás döntője után megnyerte a férfi 100 méteres hátúszás döntőjét az úszó-ob-n, majd elárulta, majdnem elsírta magát a vízbe ugrás előtt, annyira örült párja sikerének, és szerinte az 53,76-os időeredményéhez nagyban hozzájárult a felesége olimpiai A-szintjének híre.

Kapcsolódó cikkek