Vágólapra másolva!
A mindössze 15 éves Jackl Vivien olimpiai szintet érő idővel nyert 400 méter vegyesen a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokság csütörtöki döntőjében.

A 2008-as születésű tatabányai úszótehetség, Jackl Vivien olimpiai szinten (4:38,53 p) belül úszva, 4:34,96-os idővel, új U16-os magyar rekorddal nyert 400 méteres vegyesúszásban a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokság csütörtöki versenynapján. A számban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka Jackltől bő 12 másodperccel elmaradva ötödik, a szerdán 200 pillangón olimpiai szintidőn belül úszó Telegdy-Kapás Boglárka szűk négy másodperces hátránnyal második lett. Jackl Vivien könnyes szemmel értékelt az M4 Sport mikrofonja előtt.

JACKL Vivien
A gyõztes Jackl Vivien a nõi 400 méteres vegyesúszás döntõje után az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Abszolút nem ezt terveztem. Az olimpiai A-szint volt a cél, de tényleg nem gondoltam, hogy ennyivel sikerül jobbat úszni. 4:36-4:37 körül gondoltam, úgyhogy a 4:34,9 nagyon nagy döbbenet nekem – mondta Jackl Vivien. –

[Hosszú Katinka és Telegdy-Kapás Boglárka is] nagyon gratuláltak nekem, úgy gondolom, hogy vetélytársként néznek rám ezek után. Az egyéni csúcsomat is megjavítottam, ahhoz is szóltak pár szót.

Az edzőmtől pedig az elején azt [az utasítást] kaptam, hogy próbáljak kiadni magamból mindent. Úgy álltam oda, hogy akármi lesz, sikerülni fog."

Jackl Vivien számára az ifjúsági Európa-bajnokság lett volna az év főversenye

A junior Európa-bajnok, kétszeres EYOF-győztes Jackl Vivien a csütörtöki idejével tavaly ötödik, idén pedig első lett volna az úszó-világbajnokságon.

„Nekem 

nem az olimpia lenne a főversenyem, hiszen még serdülő vagyok, és az ifi-Eb lenne a lényeg, úgyhogy nem tudom még, mi lesz 

– folytatta a 15 éves sportoló. – Az edzőmmel még át kell beszélnünk, de a 400 vegyes iránya a fő irány."

Jackl Vivien a 2021-es ifjúsági országos bajnokságon vált ismertté országszerte, amikor csaknem hat másodperccel javította meg Egerszegi Krisztina 1987-ben, azaz 34 évvel korábban felállított korosztályos csúcsát 400 vegyesen. Jackl a Hír TV-nek is nyilatkozott, ezt az interjút a cikk alján nézhetik meg.

Kapcsolódó cikkek