Vágólapra másolva!
Két héten belül a második versenyét is megnyerte Danielle Collins, aki vasárnap a charlestoni salakpályás női tenisztorna fináléjában két sima játszmában győzte le Darja Kaszatkinát.

A 2022-es Australian Openen döntős Danielle Collins az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában vereséget szenvedett a világelső Iga Swiatek ellen, ezt követően pedig bejelentette, hogy a 2024-es szezon végén visszavonul a profi tenisztől. A 2016-ban profivá váló – előtte egyetemi versenyeken induló – 30 éves amerikai teniszező a bejelentéséig két egyéni (Palermóban 250-es, San Joséban 500-as) WTA-tornát nyert karrierje során, mindkettőt még 2021 nyarán, ám január óta sosem látott sikereket ért el.

Charleston Open, tenisz, Darja Kaszatkina, Danielle Collins
Darja Kaszatkina és Danielle Collins a tenisz Charleston Open díjátadóján
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Kiválóan szerepel a bejelentése óta Danielle Collins

Collins 

a visszavonulásának bejelentése óta végigjátszott 27 mérkőzéséből 24-et megnyert, 

múlt héten megnyerte a miami 1000-es tornát, majd vasárnap szintén hazai közönség előtt, Charlestonban is diadalmaskodni tudott a WTA 500-as tornán, miután a döntőben 6:2, 6:1-re győzte le az orosz Darja Kaszatkinát. 

„Azt terveztem mondani neked, hogy nagyon fogsz hiányozni a WTA Tourról [a visszavonulás után], de a mostani meccs után már nem vagyok biztos benne – mondta nevetve Kaszatkina a meccs után, majd komolyra fordította a szót. – De, természetesen hiányozni fogsz, mert olyan csodálatos a karaktered és a személyiséged. Élvezd ki ezeket a pillanatokat, mert nagyszerűen játszol!"

Danielle Collins az újabb sikerével hétfőtől a világranglista 15. helyére lépett előre.

Kapcsolódó cikkek