Vágólapra másolva!
Az idei első versenyén, hétfőn, az Egyesült Arab Emírségekben zajló országúti kerékpáros körverseny (UAE Tour) nyitószakaszának befutójánál Valter Attila belekeveredett egy tömegbukásba. A magyar kerékpáros fájdalmas arccal kelt fel a földről, de a csapata később pozitív fejleményekről tájékoztatott, Valter pedig a keddi etap rajtlistáján is szerepelt, így folytatni tudta a versenyt.

A hétfői szakaszon, 200 méterre a céltól a mezőnyben az út mindkét oldalán nagy tempónál több versenyző elesett, köztük Valter is. A televíziós felvétel tanúsága szerint Valter Attila előbb átesett egy riválisán, majd rajta is átesett egy kerékpáros, méghozzá az olimpiai bajnok Elia Viviani. A bukása után a Visma-Lease a Bike magyar bajnok klasszisa a csípőjét fogva felállt, majd visszaült a kerékpárra. Valter Attila a 123. helyen ért célba azonos idővel, és összesítésben a 119. helyen rangsorolták.

UAE Tour, baleset, kerékpár
Valter Attila is belekeveredett a tömegbukásba az UAE Tour nyitószakaszának hajrájában
Fotó: Giuseppe CACACE / AFP

A Visma-Lease a Bike csapatának hétfő délutáni szakaszértékelésében Maarten Wynants sportigazgató így nyilatkozott Valterről. „Attila belekeveredett [a bukásba], és jelenleg kissé megtépázott. Első pillantásra nem tűnik olyan súlyosnak a sérülése. Örülünk, hogy egyelőre úgy tűnik, folytathatja az utat."

Valter ott van a keddi szakasz rajtlistáján

A keddi második szakasz rajtlistáján aztán valóban ott szerepel Valter Attila, azaz kiderült, hogy tényleg nem olyan súlyos a magyar kerékpáros sérülése, hogy ne tudja folytatni az UAE Tourt. A keddi etap magyar idő szerint 11 órakor kezdődik, a versenyzők ezúttal sík terepen, egy 12,1 kilométeres, egyenkénti indításos időfutamot teljesítenek az Al Hudayriyat-szigeten. Valter Attila az utolsó indulók egyikeként, magyar idő szerint 13.14-kor rajtol el.

Kapcsolódó cikkek