Vérfürdő a ketrecben, agyonverték a ketrecharcos bajnokot - videó

UFC 297: Strickland v Du Plessis GettyImageRank2 Color Image Horizontal SPORT MARTIAL ARTS
TORONTO, ON - JANUARY 20: Dricus Du Plessis of South Africa celebrates with the middleweight title belt following his win over Sean Strickland of the United States during the UFC 297 event at Scotiabank Arena on January 20, 2024 in Toronto, Ontario, Canada. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP (Photo by Vaughn Ridley / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalban a UFC Kanadába látogatott és két új bajnokot is avatott. A szoros, nem minden esetben egyértelmű meccsek közül a fő összecsapás volt az izgalmasabb, ami igazi vérfürdőt hozott.

A főkártya első meccsén az orosz Movsar Evloev lépett ketrecbe az angol Arnold Allen ellen. Mindkét pehelysúlyú versenyző fiatal - még csak 29 évesek - ezért nagy volt a meccs tétje, ugyanis Evloev veretlen, Allen pedig szintén nagyot ment eddig a szervezetnél: egyedül a legendás Max Hollowaytől kapott ki az utolsó meccsén, pontozással. A mérkőzés végig mozgalmas volt, majd a harmadik menetben

Allen négyszer is fejen térdelte az oroszt,

a gond csak az volt, hogy Evloev az egyik kezét végig a földön tartotta, tehát szabálytalan volt. Marc Goddard bíró megállította a meccset es figyelmeztette az angolt, de pontot nem vont le tőle. Evloev fejéből ömlött a vér, de jelezte, hogy folytatni akarja és végül pontozással simán hozta a meccset, veretlenségét megőrizve.

A középsúlyú Chris Curtis - Marc-André Barriault mérkőzés közel sem ilyen izgalmas, ezt a zúgó közönség is jelezte. Végül Curtist hozták ki győztesnek megosztott pontozással. Következett váltósúlyban a veterán amerikai, Neil Magny es a fiatalabb kanadai, Mike Malott összecsapása, ami hatalmas fordulatot tartogatott. Malott gyakorlatilag csaknem három meneten keresztül azt csinált az amerikaival amit csak akart, majd másodpercekkel a meccs lefújása előtt Magny váratlanul fordított. Ugyan a bíró jócskán hagyott időt a kanadainak arra, hogy összeszedje magát, már nem tudott válaszolni a rajta ülő ellenfél záporozó ütéseire, így leintették a mérkőzést.

Neil Magny szó szerint a sírból hozta vissza a meccset és győzedelmeskedett technikai KO-val, 15 másodperccel az utolsó menet vége előtt.

Az elő-főmeccset hölgyek vívták, Raquel Pennington és Mayra Bueno Silva feszült egymásnak a UFC megüresedett harmatsúlyú címéért. Az izgalmas és változatos meccset végül Pennington fejezte be jobb hajrával, így ő nyert pontozással. Megérdemelten került a derekára az öv és nem is késlekedett, meccs után egyből kihívta a volt bajnok Julianna Pena-t.

A UFC 297 főmérkőzését két nagyszájú, de rendkívül veszélyes középsúlyú vívta. Az amerikai Sean Strickland nagy meglepetésre vette el az övet szeptemberben Israel Adesanyatól, ez volt az első címvédése. A dél-afrikai Dricus Du Plessis a volt bajnok Robert Whittakert T.KO-zta tavaly júliusban, így mindketten nagy győzelem után léptek a ketrecbe.

Mivel a két bunyós nemrég egy gálán már összeverekedett - miután elkezdtek beszólogatni egymásnak a közönség soraiban - tudtuk, hogy jó meccset látunk majd. Minden menet rendkívül szoros volt, Du Plessis bal szeme már a második után bedagadt, a negyedikben pedig Stricklandé szakadt fel úgy, hogy a vér elárasztotta az arcát.

Ömlött a vér Sean Strickland szeméből Forrás: Getty Images via AFP/2024 Getty Images/Vaughn Ridley

A végére a fiúk láthatóan elfáradtak, de még így is hatalmas szívvel küzdöttek.

A pontozóbírók Du Plessist látták jobbnak, így kezét már Dél-Afrika első UFC bajnokaként emelhette a magasba.

Dricus Du Plessis, a dél-afrikai bajnok is nagy verést kapott Forrás: Getty Images via AFP/2024 Getty Images/Vaughn Ridley

Az eredményt sokan vitatták, mert Strickland elvileg többet talált, de a kontroll time és a földrevitelek Du Plessis javára billentették a mérleg nyelvét.

Az amerikai sportszerűen gratulált az új bajnoknak és visszavágót kért, Du Plessis pedig kihívta a volt bajnokot, Adesanyat, akivel "le szeretné rendezni elintézetlen ügyét."