A szaúdiaknak semmi nem elég, már egy sportág szabályait is átírják a saját kedvükre

Ronnie O'Sullivan defeats Anthony Hamilton at 2020 Welsh Open 2020 Cardiff Snooker the United Kingdom UK Wales Welsh Open
Ronnie O'Sullivan of England plays a shot to Anthony Hamilton of England at the third round of 2020 Welsh Open in Cardiff, the United Kingdom, 13 February 2020. Ronnie O'Sullivan of England defeated Anthony Hamilton of England with 4-2.
Vágólapra másolva!
Ha eddig azt hitte, hogy a sznúker csúcsa a 147-es brék, akkor a márciusi rijádi tornától kezdve már nem lesz igaz ez állítás. Szaúd-Arábiában ugyanis ezt is átírják.

Március 4-6. között rendezik meg az első szaúdi meghívásos sznúkerversenyt, a World Snooker Tour keretei között sorra kerülő Riyadh Season World Masters of Snooker elnevezésű tornát. Ahol olyan sztárok fellépése már biztosra mondható, mint a hétszeres világbajnok, Ronnie O'Sullivan, a 2019-es világbajnok Judd Trump és Luca Brecel. Az összesen 10 játékost felvonultató torna legnagyobb különlegessége azonban egy szabálymódosítás lesz: a rendezők ugyanis egy 23., aranygolyót is feltesznek az asztalra, ami 20 pontot fog érni, így a legnagyobb brék nem a hagyományos 147 lesz, hanem 167, írja a Guardian című brit lap.

Habár azt, hogy az aranygolyó felkerül-e az asztalra egyelőre senki nem tudja, mert az extra golyó körüli szabályok egyelőre nincsenek konkrét formában lefektetve. Így nem lehet tudni, hogy kezdettől fogva az asztalon lesz-e a golyó, jár-e pontlevonás, ha valaki eltalálja, vagy csak akkor kerül fel egy előre kijelölt helyre, ha valaki 147 pontot elérve takarította le az asztalt.

Az esemény promotere, a közel-keleti országba az utóbbi években számos világszerte figyelemmel követett profi bokszmeccset (Joshua-Uszik 2., Fury-Ngannou stb.) leszervező Eddie Hearn, aki azt is bejelentette, hogy a rijádi torna összdíjazása kereken 1 millió dollár lesz.