Vágólapra másolva!
Csütörtökön a Puskás Aréna adott otthont a Sport Forum Hungary konferenciának, amelynek keretein belül több magyar olimpiai bajnok és további kiváló sportoló, valamint sportvezetők, sportmédiában dolgozók és a sporthoz köthető üzletemberek is előadást tartottak.

A Sport Forum Awardsot azzal a szándékkal hívták életre, hogy egy itthon egyedülálló objektív szempontrendszer alapján elismerjék az ország legnagyobb marketing értékkel bíró sportolóit és csapatait. Céljuk továbbá, hogy hatékony marketing-megoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével hozzájáruljanak az igényes, szakmailag helyes gyakorlatok elterjedéséhez.

A csütörtöki nemzetközi sport konferencián délelőttől estig előadások, kerekasztal-beszélgetések és élménybeszámolók zajlottak három különböző teremben. három teremben. Az eseményen többek között olyan korábbi magyar válogatott futballisták is részt vettek, mint Király Gábor Hajnal Tamás, valamint Dzsudzsák Balázs. Utóbbi elárulta, hogy még futballozik Debrecenben, de elárulta, profi pályafutása után is szeretne a DVSC-nél maradni, igaz, ezt nem edzőként tenné - írja a Magyar Nemzet.

Dzsudzsák Balázs visszatért a Puskás Arénába, de most egészen más szerepkörben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Több szempontból is szóba került a rendezvényen Magyarország történetének legjelentősebb sporteseménye, az idei atlétikai világbajnokság. Németh Balázs, a vb-t szervező cég vezérigazgatója az előkészületekről, Schmitt Petra a verseny általa felügyelt fenntarthatósági programjáról beszélt, míg Deutsch Péter, a Magyar Atlétikai Szövetség vezérigazgatója arról, hogy miként épült fel a hazai világverseny népes magyar válogatottja. Rövid élménybeszámolót tartott a hazai vb-n kalapácsvetésben bronzérmes Halász Bence, a hétpróbában vb-4. Krizsán Xénia és a 100 méteres gátfutás országos csúcstartója, Kozák Luca.

Az előadáson szóba kerültek még a sportmédia modern kori kihívásai is.

Door Tamás, a Mediaworks Hungary Zrt. projektigazgatója felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt egy évben négyszázezerrel esett vissza a hazai hírportálok összlátogatottsága, egyre többen a közösségi médiában tájékozódnak.

A portálok videók készítésével – olykor élő közvetítésekkel – tudják több fogyasztóhoz eljuttatni tartalmaikat, ezeknek viszont a kor fogyasztási szokásai alapján két és fél másodperc alatt meg kell ragadniuk a nézőt, különben új tartalom után néz.

Door Tamás a médiáról szóló szekció későbbi szakaszában kerekasztal-beszélgetésen vitatta meg Csisztu Zsuzsannával, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) alelnökével, Székely Dáviddal az M4 Sport csatornaigazgatójával, Fazekas Erzsébettel, a Sport TV műsorvezetőjével és Kecskés Istvánnal, a Sportal főszerkesztőjével, hogy a mesterséges intelligencia milyen hatással lehet a médiára.

A rendezvény szakmai díjátadókkal zárult, a Sport Forum Awardson tizenegy kategóriában osztottak ki arany, ezüst és bronz kategóriájú elismeréseket.


Papp Gábor, az idén második alkalommal megrendezett Sport Forum Hungary fő szervezője korábban a rendezvény céljaként nevezte meg, hogy néhány éven belül ne csak hazánk, hanem a kelet-közép-európai régió legjelentősebb sportkonferenciája legyen.

Sportszakmai különdíjat vehetett az Országos Minifutball Szövetség is a Sport Forumon. A szervezők szabadidősport kategóriában jutalmazták a szövetség eddigi legsikeresebb versenyszezonját, a díjat Pinkóczi Tibor vehette át a Puskás Arénában megrendezésre kerülő sportszakmai fórum záróeseményén!

"A díj a Ti díjatok, eddigi legsikeresebb versenyszezonunk nem sikerült volna ilyen 'fényesre' nélkületek! Köszönjük és gratulálunk MINDENKINEK!" - írta az Országos Minifutball Szövetség.