Roglic hegyi szakaszon vette át Valtertől az összetett első helyét a burgosi körversenyen

TOPSHOTS Horizontal
Roglic utolsó megindulását egyik riválisa sem tudta lekövetni
Vágólapra másolva!
A szlovén Primoz Roglic nyerte a burgosi országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, ezzel átvette az összetett első helyét Valter Attilától.

Csütörtökön a Sargentes de la Lora és Villarcayo közötti 183 kilométeres táv várt a mezőnyre, utolsó negyedében a 7,9 kilométer hosszú, 9,2 százalék átlagmeredekségű Picón Blancóval. Az emelkedőn egyre rostálódott az esélyesek csoportja, az élen állónak járó lila trikót viselő Valter is lemaradt a széthulló élcsoportról.

A hegycsúcsra hárman értek fel együtt: a jövő szombaton rajtoló Vuelta a Espanára készülő, idén a Giro d'Italiát nyert Roglic, a júliusi Tour de France-on harmadik brit Adam Yates, valamint a 2021-es Tour de Hongrie győztese, az ausztrál Damien Howson. Hozzájuk zárkózott fel lejtmenetben az orosz Alekszandr Vlaszov, így négyük közül dőlt el a szakaszgyőzelem sorsa. A sprintben a Jumbo-Visma kapitánya, Roglic bizonyult a leggyorsabbnak, így átvette a vezetést csapattársától.

Valter segítői feladatát elvégezve tíz perc feletti lemaradással a 37. helyen ért célba, így összetettben a 33. helyre csúszott vissza a procyclingstats szakportál alapján.