Vágólapra másolva!
Fantasztikus eredménnyel ért el zajos sikert, s szerzett olimpiai kvótát a magyar férfi kajaknégyes a világbajnokságon. A Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor alkotta kvartett 1000 méteren ezüstérmes lett, ezzel megszerezte a kvótát a párizsi olimpiára.

A Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor összeállítású férfi kvartettnek egy európai riválisát kellett megelőznie az 500 méteres fináléban ahhoz, hogy négy indulási jogot gyűjtsön Magyarországnak ebben a szakágban, és ez nem is okozott gondot a számára. Olyannyira nem, hogy féltávnál még vezetett, s bár a második 250 méteren a hazai közönség támogatását élvező németek megelőzték, másodikként ért a célba. A magyar egység tagjai érthetően nagyon elégedettek voltak az eredménnyel, Kuli István pedig boldogan értékelt a Ripostnak.

Az időjárás sem könnyítette meg a dolgunkat. Vihar és villámlás miatt az egész program is csúszott, emellett a szervezés sem volt olyan tökéletes, mint máskor. De a legfontosabb sikerült, fáradt vagyok és nagyon boldog" - mondta az ifjúsági világbajnok kajakos.

Az ezüstérmes Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor az eredményhirdetésen Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kuli azt is elárulta, hogy korábbi sérüléséből sokat tanult, egyfajta önismereti túra volt a számára.

– fogalmazott a 25 éves sportoló.

A férfi kajak négyes jövő héten a 2024-es olimpia helyszínén, Párizsban szerepel a kajak-kenu világkupán.