Vágólapra másolva!
A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombort és Ian Ainslie nemzetközileg elismert dél-afrikai edzőt bízta meg a magyar válogatott szövetségi kapitányi feladatainak ellátásával. A Magyar Vitorlássport Szövetség főtitkára, Holczhauser András nagyon bízik benne, hogy a magyar vitorlássport újabb sikereket ér majd el a jövőben.

Az olimpiai ezüstérmes vitorlázó Berecz Zsombor lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A Magyar Vitorlássport Szövetség főtitkára, Holczhauser András ezt meg is erősítette. A szövetség Berecz Zsombort és Ian Ainslie szakembereket bízta meg a vitorlásszövetség szövetségi kapitányi feladatainak ellátásával.

- árulta el Holczhauser András.

A két szakember szerződése 2023 év végéig szól, de hosszabbítás is lehetséges. Fő feladatuk, hogy a 2024-es párizsi olimpián részt vevő magyar csapat felkészülését támogassák.

- mondta el Holczhauser András.

- mondta el a szövetség elnöke.

Berecz Zsombor lett a kapitány Forrás: MTI/EPA/C. J. Gunther

Berecz társa, Ian Ainslie háromszoros olimpikon, két ötkarikás cikluson keresztül irányította a holland vitorlásválogatottat, és a tokiói olimpián a hollandok támogató csapatának a tagja volt.

- nyilatkoztaHolczhauser András.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) hibája miatt maradhat le Vadnai Jonatán és Érdi Mária a júliusi marseille-i ötkarikás tesztversenyről. A Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára szerint adminisztratív hiba történt a titkárságon, és a két versenyzőnek át kellett szerveznie a felkészülését.

- fejezte be Holczhauser András

A teljes beszélgetés a szövetség főtitkárával: