Gálfiék búcsúztak párosban a Roland Garroson

2023 French Open - Day Two NurPhoto General news May 29 2023 29th May 2023 Paris - France Roland Garros 2023 French Open 2023 Horizontal
Gálfi Dalma Roland Garroson
Vágólapra másolva!
A Gálfi Dalma, Katarzyna Piter duó és az Udvardy Panna és Ysaline Bonaventure kettős is búcsúzott a második fordulóban női párosban a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon.

A magyar-lengyel kettős pénteken a nyolcadik helyen kiemelt Gabriela Dabrowski, Luisa Stefani kanadai-brazil duóval szállt szembe, és a döntő szettben már 5:3-ra vezetett, de a magyar játékos nem tudta kiszerválni a meccset. Az ellenfél fordított, és 2 óra 13 perc elteltével lezárta a mérkőzést.

Gálfi Dalma Roland Garroson Forrás: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik

Udvardy Panna és Ysaline Bonaventure duója is kikapott a női párosok második fordulójában a Roland Garroson.

A magyar-belga kettős pénteken a 11. helyen kiemelt kínai Hszü Ji-fannal és Jang Csao-hszüannal szállt szembe, és a második szettben 5:4-nél mérkőzéslabdát szalasztott el. Az ázsiaiak rövidítésben hozták a játszmát, majd az utolsó felvonásban 3:0-ra elhúztak, ám Udvardyék ismét erőre kaptak, két brékkel pedig meg sem álltak 5:3-ig. Újabb fordulat következett, a kínaiak 6:5-re átvették a vezetést, az egyenlítést követően pedig jöhetett az újabb rövidítés, amelyben hiába vezettek Udvardyék 6-3-ra, majd 9-8-ra is, a végén az ázsiai duó örülhetett, amely 11-9-re hozta a tie-breaket és így a mérkőzést is, amely három óra 12 percig tartott.

Gálfi és Udvardy egyesben már az első fordulóban búcsúztak a Roland Garroson.

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Gabriela Dabrowski, Luisa Stefani (kanadai, brazil, 8.)-Gálfi Dalma, Katarzyna Piter (magyar, lengyel) 4:6, 6:2, 7:5
Hszü Ji-fan, Jang Csao-hszüan (kínai, 11.) - Udvardy Panna, Ysaline Bonaventure (magyar, belga) 4:6, 7:6 (7-3), 7:6 (11-9)