Vágólapra másolva!
Minden várakozást felülmúl az atlétikai vb Hétköznapi Hős programjának sikere: már több mint 10 ezer jegyet vettek a szurkolói klub rendezvényeinek résztvevői, akik a sportolásért cserébe 50 százalékos kedvezményt kaptak a vb-re.

Januárban hirdette meg a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága azt az egyedülálló lehetőséget, hogy mindazok, akik részt vesznek a 2023 januárjától a világbajnokság kezdetéig tartó időszakban a kiválasztott 37 szabadidősport rendezvény egyikén, vagy teljesítik a nyolc egyéni kihívás valamelyikét, hozzájutnak a kedvezménykuponhoz és 4 jegyet, vagy bérletet vehetnek féláron a vb-re - derült ki a Budapest 2023 Zrt. közleményéből.

Minden vármegyében, az ország minden szegletében találkozhatott a közönség a vb szurkolói klubjával, az eddigi legnagyobbak a Telekom Vivicittá és az NN Ultrabalaton futóversenyek voltak, valamint hátra van még a Balaton-átevezés és a Balaton-átúszás is, amelyek újabb tömegeket vonzanak majd.

– mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója.

Németh Balázs, az atlétikai vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint a vb mozgásra és aktívabb, egészségesebb életmódra ösztönöz. Fotó: Major Kata - Origo

A Hétköznapi Hős program januári indulása óta megmozgatta az országot. Eddig 30 helyszínen sportolhattak a résztvevők a kedvezményes lehetőségért Miskolctól Pécsen át Hévizig, Nyíregyházától Gyulán keresztül Győrig, vagy éppen Gánton, Nagykovácsiban és Pogányon. Nem csak futni lehet, voltak kerékpárversenyek, sőt lesz triatlon is, az úszóversenyek sorozata pedig ezen a hétvégén indul Budapesten.

Gyorsan fogynak a jegyek az atlétikai világbajnokságra Forrás: World Athletics Championships Budapest 2023

Gondoltak azokra is, akik nem szeretnek, vagy nem tudtak részt venni a versenyeken, de rendszeresen sportolnak, vagy éppen most kezdtek el sportolni a vb hatására. Nekik hirdették meg az egyéni kihívásokat, amikor elég egy mobilalkalmazással igazolni a teljesítményt és elküldeni a szurkolói klub oldalán keresztül a szervezőknek és ugyanúgy jár érte a 4 kedvezményes jegy, vagy bérlet az atlétikai vb-re.

Eddig hat egyéni kihívás ért véget és augusztusig még kétszer lesz lehetőség bizonyítani és megszerezni a kedvezményes, 50%-os belépőt a vb-re.

Minden helyszín egyúttal a sport, az atlétika népszerűsítését is szolgálja, hiszen az atlétikai vb kitelepülésein játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek és a felnőttek is az alapvető atlétikai mozgásformákkal, mint a futás, az ugrás, vagy a dobás.

Az óriási érdeklődést jól jellemzi,

hogy már több mint 190 ezer jegy fogyott el az atlétikai világbajnokságra és van olyan versenynap, amelyre már alig-alig lehet belépőhöz jutni.

Augusztus 19. és 27. között 9 napon át zajlanak majd a küzdelmek több mint 2000 atléta részvételével, akik több mint 200 országból érkeznek Budapestre. Jegyek a legtöbb napra továbbra is elérhetők a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon.