Vágólapra másolva!
Liu Shaoang a harmadik helyen végzett az Év sportolója választáson a férfiak kategóriájában, ám kiderült, mit mondott volna a rövid pályás gyorskorcsolyázó, ha ő nyeri a szavazást.

Liu Shaoang ugyan Milák Kristók és Szilágyi Áron mögött harmadik lett a szavazáson, ráadásul nem is vett részt az eseményen, de egy rövid beszéddel készült arra az esetre, ha őt választották volna meg az év sportolójának. A kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó úgy döntött, az előre felvett videóüzenetét nyilvánosságra hozza, ezért eljuttatta azt Kovács Erikához, a Nemzeti Sport újságírójához, aki azt a személyes Facebook-oldalán tette közzé. Shaoang beszéde egy fajta búcsúüzenet, hiszen jelen állás szerint a sportgála volt Liu Shaoang utolsó kapcsolata a magyar sportélettel.

Abban az esetben, ha Liu Shaoang győzött volna Az Év Sportolója Gálán, akkor ez a beszéd hangzott volna el az Operaházban.

"Jó estét kívánok mindenkinek, szeretettel üdvözlöm a sportolókat, edzőket, családtagokat.
Sajnálom, hogy nem tudok részt venni az eseményen, de szeretnék gratulálni a jelölteknek és a díjazottaknak. Köszönöm a díjat, köszönöm azoknak az embereknek, akik hozzásegítettek ezekhez az eredményekhez, közülük szeretnék néhányat kiemelni.

Kezdeném szeretett edzőimmel, mentoraimmal, Bánhidi Ákossal, Dzse Szu Csunnal és Csang Csing Linával – enélkül a mesterhármas nélkül ezek az eredmények nem születtek volna meg soha. Folytatnám a szakmai stábbal, Imre Emillel, Bánhidi Bencével, Csul Von Eric Leevel, Varga Sándorral, az ő szerepük is óriási ezekben az eredményekben. Hatalmas köszönet Orendi Misi bácsinak, akinek kulcsszerepe volt Magyarországon a rövid pályás gyorskorcsolyázás fejlődésében, Szemők Csaba bácsinak a folyamatos támogatásért, és persze testvéremnek, akivel a mai napig motiváltjuk és hajtjuk egymást.

Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó harmadik lett az év sportolója választáson Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Köszönet a volt társaimnak, négyet ki is emelnék, ők az olimpia idején is segítettek a felkészülésben, mikor pozitív lett a tesztem, ők Oláh Bence, Talabos Attila, Varnyú Alex és Burján Csaba.

Külön köszönet jár a Ferencvárosi Torna Clubnak: befogadtak és családtagként kezeltek minket. Óriási felszabadulás volt, amikor hozzájuk kerültünk, és hatalmas támogatást kaptunk tőlük, hálás vagyok az együtt töltött időszakért.

Szeretnék köszönetet mondani Magyarországnak, a magyar sportrajongó közösségnek, amelyik végtelen szeretetet árasztottak felénk.

Akadnak olyanok, akik mai napig támogatnak minket. Rengeteg nevet fel lehetne még sorolni, végszóként csak annyit mondanék, hogy köszönöm – a díjat édesanyukám kapja meg."