Hiába trükközött, megszégyenítő vereséget szenvedett a világelső

European Darts Championship Sports EM PDC Dart Jubilation Brit Englishman Lettering Jersey Imprint The Iceman Horizontal DARTS EUROPEAN CHAMPIONSHIP GESTURES
27 October 2019, Lower Saxony, Göttingen: Darts: PDC European Championship, semi-final in the Lokhalle. Gerwyn Price from England gestures in the game against Smith. Price has reached the final of the European Championship. Photo: Swen Pförtner/dpa (Photo by Swen Pförtner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyos vereséggel búcsúzott a Londonban zajló darts-világbajnokságon a világranglistát vezető Gerwyn Price.

A 2021-ben világbajnok 37 éves walesi játékos sokak kedvence, de legalább annyian utálják is valóban meglehetősen megosztó stílusa miatt. A negyeddöntőben a német Gabriel Clemens ellen inkább utóbbiak táborát gyarapította a viselkedésével. Ellenfele 3-1-es vezetésénél az ötödik szettben ugyanis egy hatalmas fejhallatóval a fején játszott, hogy így próbálja kiszűrni a közönség nem éppen őt támogató zaját.

A trükk végül nem vált be, Clemens fantasztikusan játszva 5-1-el valósággal lemosta Price-t a pályáról, és a vb-k történetének első német játékosaként jutott be az elődöntőbe.

Price két nappal korábban azzal hívta fel magára figyelmet, és váltott ki számos kritikát, hogy egy elrontott kiszálló után a Down-szindrómában szenvedő betegeket csúfolta ki.