Vágólapra másolva!
Szerda óta Kaposváron versenyeznek a hazai úszók. A rövidpályás országos bajnokságon szinte mindenki megmutatja magát, aki valamit is számít a sportágban. Valaki, akire már nagyon kíváncsi lenne mindenki, nem nevezett. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka eltűnt a szemek elől, még a szövetségi kapitány sem tud róla.

Tavaly már hallani lehetett arról az uszodákban, hogy Hosszú Katinka bedobja a törölközőt, felhagy a versenyzéssel. Akkor a szövetségi kapitány, Sós Csaba a Borsnak elmondta,

hallott a pletykákról, de meggyőződése, hogy Katinka folytatja az úszást, tréningezni fog, mert fel akar készülni a versenyekre, hiszen még nem lőtte el minden töltényét.

Most ismét elindulta a találgatás, hol lehet Katinka, hová tűnt az uszodából, miért nem posztol a közösségi oldalain, egyáltalán folytatja e az úszást?

"Már korábban is többször elmondtam, hogy az elkövetkezendő hónapok minden úszónknak vízválasztók lesznek - kezdte Sós Csaba kapitány a Borsnak. - Elég régen vagyok a szakmában, ezért bátran kijelenthetem,

Hosszú Katinka akár be is fejezhet az úszást Fotó: Csudai Sándor - Origo

Sós Csaba szerint benne van a pakliban, hogy Katinka végleg kiszáll a buliból, de a döntés a bajnoknő kezében vagy inkább a fejében van.

"Azt el kell mondanom, hogy magam is

– folytatta Sós Csaba. - Fukuokáig még nyolc-kilenc hónap van, Katinka akár még ott lehet(ne) Japánban a világbajnokságon. Ehhez azonban tréningezni kell, úgy ahogyan a többiek teszik. Milák Kristóf, aki szintén olimpiai bajnok, például úgy odatette magát száz gyorson (46.72), hogy szinte felforrt a víz a medencében."

A lap megtudta, hogy a szövetség elnöke,

Wladár Sándor és a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka rövidesen találkoznak. A hírek szerint egy kellemes ebéd vagy vacsora közben beszélik meg, hogy mit hoz(hat) a jövő Katinka és a magyar úszósport számára.

"Bízom benne, hogy Katka még nem tett le arról, hogy megszerezze századik érmét a világversenyeken. De,

– jelentette ki a szövetségi kapitány.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!