Megdöbbentőek a börtönben raboskodó sztársportoló viharos nőügyei

Berlin Fashion Week 2009 - Lala Arts-Culture-Entertainment ACE female male facial_expression People Square Horizontal CELEBRITY FASHION ENTERTAINMENT COUPLE
Former tennis professional Boris Becker and Lilly Kerssenberg arrive for the fashion show of the label ?Lala? during the Berlin Fashion Week in Berlin, Germany, 29 January 2009. Berlin Fashion Week runs until 01 February 2009, presenting the autumn/winter fashion 2009. Photo: Xamax | usage worldwide (Photo by Xamax / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Boris Becker elképesztő élettörténetében külön fejezetet érdemelnek a német teniszlegenda viharos nőügyei. A Nagy-Britanniában adócsalás miatt két és fél év börtönre ítélt, s a szigetországban raboskodó egykori klasszis imádta az egzotikus szépségű nőket, kétszer nősült, három fia és egy lánya született. 

Becker 1993-ban házasodott először, a modell-színésző Barbara Feltusszal. 1994-ben megszületett első gyermekük, Noah Gabriel, majd 1999-ben második fiuk, Elias Balthasar. Ekkor azonban kapcsolatuk már válságba került. 2000-ben elváltak, miután kiderült, a hatszoros GS-győztes félrelépett felesége terhessége alatt - írja a Blikk.

„A gyerekek szeme láttára nekem esett, eszelősen ütött, ahol ért, Noah állt közénk. Életem legborzalmasabb napja volt.

Megértettem, hogy ez már nem a házasságunkról, hanem a pénzről szól" – írta életrajzi könyvében egy elfajult vitájukról Becker, akinek 14,4 millió fontja bánta a válást.

Boris Becker nem csak a pályán gyűjtötte a trófeákat Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide/Xamax

2001-ben aztán kiderült, hűtlenségéből egy lány született, Anna. Az édesanyával, az orosz Angela Jermakovával állítólag pályafutása utolsó meccse után, egy londoni étteremben melegedett össze. Eleinte tagadta, hogy ő az apa, azt állította, csak orális szex volt köztük. A DNS-teszt azonban nem ezt mutatta, ügyvédjei pedig azzal érveltek, a nő „ellopta" a spermáját, hogy azzal „megtermékenyíttesse" magát. Később Beckes elismerte, hogy ő Anna édesapja, és részleges felügyeleti jogot szerzett.

a DNS-minta után azonnal vállalnom kellett volna az apaságot és a felelősséget a tettemért és a lányomért" – írta később.

2008-ban rövid ideig jegyben járt egykori menedzsere, Axel Meyer Wölden lányával, Alessandrával, majd egy évvel később másodszor is megnősült, egy holland modellel, Lilly Kerssenberggel. Kapcsolatukból egy fiú született, Amadeus, de ez a házasság is tönkrement, nyolc év után – igaz, papíron nem váltak el, s a hölgy az ítélethirdetéskor is ott volt mellette.

Csakúgy, mint jelenlegi párja, Lilian de Carvalho Monteiro , az afrikai Sao Tomé és Príncipe szigetállam védelmi miniszterének lánya, aki a börtönben is meglátogatta már a teniszcsillagot.

Beckert a 2021-es wimbledoni torna alatt azért támadták nőjogi szervezetek, mert legmagasabban jegyzett férfijátékosunk, Fucsovics Márton barátnőjét, Böszörményi Anettet csinosnak nevezte. A szakkommentátorként dolgozó teniszlegenda azt mondta, hogy bár ő nem tudja, hogy tényleg olyan szépek-e a magyar nők, ahogy azt mondani szokás, de Fucsovics barátnője kétségtelenül nagyon csinos.