Vágólapra másolva!
A spanyol Jesús Herrada szökésből nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát, amelyen nem történt változás összetettben.

Pénteken a Camargo és Cistierna közötti 190 kilométeres etap több mint 3300 méter szintkülönbséget tartalmazott, a táv közepén egy 22 kilométer hosszú, első kategóriás emelkedővel. Hatfős szökést engedtek el mintegy három és fél percre, és bár a sprinterek csapatai mindent megtettek az üldözésért, ez kevésnek bizonyult: az ötfősre zsugorodott élboly kitartott és fél perccel megelőzte az összetett esélyeseket is magában foglaló mezőnyt. Az összetettben így nem történt változás, Remco Evenepoel változatlan előnnyel őrzi a piros trikót, a szakaszelsőségért pedig a szökevények meccselhettek.

Jesús Herrada (jobbra) szökésből nyert szakaszt a Vueltán Forrás: AFP/Ander Gillenea

Végül a Cofidis spanyol versenyzője, Jesús Herrada bizonyult leggyorsabbnak, fél kerékkel megelőzve az olasz Samuele Battistellát. Szerdán Marc Soler két év és 121 Grand Tour-szakasz után szerzett ismét örömet a spanyol szurkolóknak, két nappal később pedig Herrada gyűjtötte be második Vuelta etapgyőzelmét. A harmadik helyet - akárcsak két napja - a brit Fred Wright szerezte meg.

Eredmények:
7. szakasz, Camargo-Cistierna, 190 km:
1. Jesús Herrada (spanyol, Cofidis) 4:30:58 óra
2. Samuele Battistella (olasz, Astana Qazaqstan) azonos idővel
3. Fred Wright (brit, Bahrain Victorius) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Remco Evenepoel (belga, Quick-Step Alpha Vinyl) 25:21:34 óra
2. Rudy Molard (francia, Groupama-FDJ) 21 másodperc hátrány
3. Enric Mas (spanyol, Movistar) 28 mp h.

Szombaton a Pola de Laviana és Colláu Fancuaya közötti 153,4 kilométer megtétele és hegyi befutó vár a mezőnyre a 77. Vuelta a Espanán, amely összesen 3280 kilométert teker, amíg szeptember 11-én célba ér Madridban.