Két top 10-es versenyzőnek is ki kell szállnia a Vueltáról

Simon Yates Giro d'Italia kerékpár
Team BikeExchange Jayco Mitchelton's British rider Simon Yates celebrates as he crosses the finish line to win the 14th stage of the Giro 'Italia 2022 cycling race, 147 kilometers from Santena to Turin, on May 21, 2022. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2018-as győztes Simon Yates-nek fel kellett adnia a spanyol országúti kerékpáros körversenyt, miután pozitív lett a koronavírustesztje. Yates mellett biztosan nem folytathatja a versenyzést Pavel Sivakov sem, az Ineos versenyzője.

Az összetettben hetedik helyen álló brit kerekes esetét csapata, a BikeExchange jelentette be szerdán reggel. Így Yates már nem lesz ott a 11. szakasz alimentacióni rajtjánál. Az Ineosban szereplő Pavel Sivakov tesztje is pozitív lett, amit a csapata erősített meg. A francia színekben versenyző Sivakov az összetett kilencedik helyéről kényszerül kiállni.

A két sztárbringással 16-ra nőtt a covidos esetek száma az idei Vueltán, melyen kedden a második és harmadik szakaszon is első Sam Bennettnek kellett feladnia a versenyt pozitív teszteredmény miatt.