Feladta a Tour de France-t a verseny egyik nagy esélyese

cycling Horizontal
Jumbo-Visma team's Slovenian rider Primoz Roglic cycles in the ascent of Alpe d'Huez during the 12th stage of the 109th edition of the Tour de France cycling race, 165,1 km between Briancon and L'Alpe-d'Huez, in the French Alps, on July 14, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A szlovén Primoz Roglic feladta a francia országúti kerékpáros körversenyt, amelyen múlt héten versenybalesetet szenvedett.

A 2020-as Tour de France második helyezettjét idén is a favoritok között tartották számon, de a Jumbo-Visma klasszisa másfél héttel ezelőtt, az ötödik szakaszon bukott, igaz, vállficammal és zúzódásokkal megúszta az esést.

Vasárnap azonban már jelezte, hogy a mielőbbi teljes felépülése érdekében a 15., Caracssonne-ig tartó 202,5 kilométeres szakaszon már nem áll rajthoz.

Roglic nem teljesen egészségesen a csapat érdekeit helyezte előtérbe, az elmúlt napokban többször vállalt támadást, így segítette csapattársát, a dán Jonas Vingegaardot ahhoz, hogy összetettben átvegye a vezetést a címvédő szlovén Tadej Pogacartól (UAE).

A 32 éves Roglic most a rehabilitációra fókuszálhat annak érdekében, hogy 2019, 2020 és 2021 után sorozatban negyedszer nyerje meg a spanyol körversenyt. A Vuelta a Espana augusztus 19-én kezdődik, az első három szakaszt Hollandiában rendezik meg.