Újra van magyar tagja a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség elnökségének

Sweden Figure Skating Worlds Ice Dance ISU logo Horizontal
6500246 27.03.2021 Ice dancers Victoria Sinitsina and Nikita Katsalapov, Russia, skate their free dance at the World Figure Skating Championships, in Stockholm, Sweden. Alexander Vilf / Sputnik (Photo by Alexander Vilf / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Hat év után lesz ismét magyar tagja a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) elnökségének, miután a pénteki tisztújításon Elek Györgyöt beválasztották a testületbe.

A májusban a magyar szövetség (MOKSZ) elnökségébe is bekerült Elek György megválasztásáról péntek délelőtt tájékoztatott a MOKSZ, mely emlékeztetett rá, hogy Martos György volt az utolsó magyar sportdiplomata az ISU vezetőségében, amelyben 2002-től 2016-ig dolgozott.

A thaiföldi Phuketben rendezett tisztújító kongresszuson négyen küzdöttek meg az elnöki pozícióért, és a szavazásból a dél-koreai Kim Dzse Jul került ki győztesen, miután a 117 voksból 77 szerzett meg. A 53 éves sportvezető - aki a holland Jan Dijkemát váltja a poszton - a világszövetség történetének első Európán kívüli elnöke.