Vágólapra másolva!
Mark Cavendish nyerte a Magyarországról rajtoló Giro d'Italia harmadik, Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres szakaszát. Az etap után Valter Attila, a Groupama-FDJ magyarja foglalta össze élményeit.

"Ennyit még sose nevettem, mint ezen a mai szakaszon, egész nap röhögcséltünk.

A külföldi versenyzők részéről is pozitív fogadtatása volt a szurkolók kreativitásának, látszólag mindenki nagyon várta már a Giro d'Italiát" - kezdte értékelését az FDJ-Groupama fiatal magyar kerékpárosa.

Valter Attila hatalmas élményekkel zárta a Giro magyarországi szakaszait Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Hosszú nap volt, szerencsére eseménytelen, így szokott kezdődni a Giro, mindenkinek egy nagyon jó napja volt.

A végén nagyon gyorsan mentünk, Badacsonynál egy kicsit nehezebb volt, amikor rámentünk egy kicsit rosszabb minőségű, szűkebb útra. A tervek szerint előrementem és ott is tudtam maradni, annyira nem volt vészes elől lenni még Tihanynál sem" - mondta a szakaszt a 48. helyen záró bringás, aki az összetettben a 40. pozícióban utazhat át Olaszországba.

"Mindig figyelek és koncentrálok a bringán, mert ez a világ legnehezebb sportja. Ez még mindig az, de egyben a világ legjobb sportja is" - zárta a 23 esztendős versenyző.

A magyarországi Giro-rajttal az Origo Sport kiemelten foglalkozik. Az összes friss hír és érdekesség egy helyen IDE KATTINTVA olvasható!