Hatalmas bejelentés: visszatért az Andy Murrayt csúcsra repítő sikeredző

Ivan Lendl, Andy Murray
Andy Murray of Great Britain in action during practice with his coach Ivan Lendl at Day Two of the Australian Open Tennis Championships Melbourne Park, Victoria, Australia, on January 17, 2017 - Photo Ella Ling / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Négy és fél év szünet után újra együtt dolgozik Andy Murray és a nyolcvanas évek egyik legjobb teniszezője, Ivan Lendl.

A skót játékos menedzsere pénteken jelentette be, hogy ügyfele edzői stábjában a következő hónapokban ismét ott lesz a csehszlovákból amerikaivá lett szakember. Korábbi együttműködésük során Murray három Grand Slam-trófeát gyűjtött, 2012-ben és 2016-ban pedig megnyerte egyesben az olimpiát.

A terv az, hogy az április 3-án záruló miami torna után, az Egyesült Államokban tartanak egy közös, többhetes "edzőtábort". A volt világelső várhatóan kihagyja a salakpályás szezont, s már a következő hónaptól a június 27-én kezdődő wimbledoni bajnokságra készül.

Andy Murray és Ivan Lendl újra együtt dolgozik Forrás: AFP/Getty Images/CLIVE BRUNSKILL

A hosszú ideig a csípőjével bajlódó, 34 éves Murray jelenleg 84. a világranglistán, idei mérlege nyolc győzelem és hat vereség. Pályafutása legnagyobb sikereit a nyolcszoros GS-győztes, most 61 esztendős Lendl irányítása alatt érte el: 2012-ben győzött a US Openen, majd 2013-ban és 2016-ban is nyert Wimbledonban, az első alkalommal 77 év után az első brit férfi játékos lett, aki egyesben diadalmaskodni tudott az All England Clubban.

A két fél 2014 és 2016 között szüneteltette együttműködését, majd legutóbb 2017 novemberében váltak el útjaik, a mostani tehát már a harmadik közös időszakuk lesz.

Murray az ATP-rangsor élére is akkor került - 2016 novemberében -, amikor Lendl volt az edzője.