Norvégia törli a sífutó-világbajnokságot, ha a nemzetközi szervezet engedi az oroszok részvételét

Orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, harc, Ukrajna, Kharkiv, Harkiv, gyalogsági szállítójárművek, kilőtt katonai járművek
This picture shows Russian infantry mobility vehicles GAZ Tigr destroyed as a result of fight in Kharkiv, located some 50 km from Ukrainian-Russian border, on February 28, 2022. (Photo by Sergey BOBOK / AFP)
Vágólapra másolva!
A norvég sífutószövetség hétfőn világossá tette, hogy nem akarja sem orosz, sem fehérorosz versenyzők indulását engedni a szezon további részében megrendezésre kerülő nemzetközi versenyeiken.

A szövetség elnöke, Erik Röste határozatukat a Nemzetközi Síszövetséggel (FIS) is közölte, akik válaszukban az írták, nem zárják ki az orosz és a fehérorosz síelőket, engedélyezik a részvételüket a nemzetközi versenyeken - írja az NRK. Hozzátették,

az orosz versenyzők már úton vannak Norvégia felé, a csütörtökön kezdődő sífutóvilágbajnokságra.

Az orosz-ukrán határ február 28-án Forrás: AFP/Sergey Bobok

A világverseny helyi szervezői – csatlakozva a norvég sífutószövetség határozatához – úgy döntöttek, hogy törlik a Drammenben megrendezésre kerülő kupát abban az esetben, ha nem zárják ki az orosz versenyzőket, közölte a szervezőbizottság elnöke, Kristin Ørmen Johnsen a norvég közmédiával.