Vágólapra másolva!
Egerszegi Krisztina olimpiai-, világ- és Európa bajnok úszó nagykövetként segíti a Magyar Úszó Szövetség országos programját, amelynek célja, hogy vízbiztos tudást szerezzenek a gyerekek.

A Magyar Úszó Szövetség elindította a „Minden gyerek tanuljon meg úszni!" programot, amelynek célja, hogy ingyenes oktatás keretén belül a gyerekek vízbiztos tudást szerezzenek. Az egyedülálló programot az egész országban elérhetővé szeretnék tenni.

– mondta dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki részletesen is kitért a kezdeményezésről a Család-barát című műsorban.

Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó, a program nagykövete fontosnak tartja, hogy a sport életmóddá váljon. Úgy gondolja, négyéves kortól már el lehet kezdeni az oktatást

és úgy látja, a program keretein belül minden gyerek esélyt kaphat, hogy megtanuljon úszni, ugyanakkor szerinte a szülők félelmeinek legyőzéséhez is segítséget adhatnak.

"Ez a kezdeményezés lehetőséget ad azoknak a gyerekeknek, akik soha nem jutnának el ilyen oktatásra vagy uszodába, hogy megszeressék a vizet. Ugyanakkor azt látom, hogy sok szülőben munkálkodik aggodalom az úszással, vízzel kapcsolatban. Fontos, hogy szülőként ne saját félelmeinket vetítsük a gyerekekre. E probléma megoldásához is segítséget adhat ez a program" – jegyezte meg Egerszegi Krisztina.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg.