Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton a negyeddöntőben a címvédő, ezúttal második kiemelt orosz Andrej Rubljovval találkozott az 1,2 millió euró (426 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztornán.

Fucsovics és Rubljov korábban többször is találkozott, csak az elmúlt évben ötször, ebből négyet az orosz nyert, köztük a rotterdami torna döntőjét is. Azt az egyet Fucsovics Wimbledonban nyerte.

A meccs este 10-kor kezdődött, számunkra igen rosszul, ugyanis Fucsovics egyből elvesztette az adogatását, ezt pedig folyamatosan görgette maga előtt, ugyanis a további játékokat mindig hozta az adogató, így Robljov 42 perc alatt hozta az első szettet.

A meccs egyik legszebb labdamenete:

A második játszma pontosan ugyanezt a képet mutatta, Fucsovics rögtön elbukta az adogatását, ami után mindkét teniszező hozta az adogatásait. 5:3-nál, Fucsovics kettős hibát ütött, ami után két meccslabdát hárított, de harmadszor is lehetőséget kapott az orosz, amit már ki is használt, így 6:3-ra nyerte a második játszmát, 33 perc alatt. Az orosz breaklabdát sem engedélyezett Fucsovicsnak a mérkőzés során.

Az első helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz, a világranglista negyedik helyezettje a negyeddöntőben két játszmában nyert az ausztrál Alex De Minaur (34.) ellen. Az 1 óra 32 percig tartott összecsapáson a görög játékos háromszor vette el riválisa adogatójátékát, sajátjai közül egyet veszített el.

Cicipasz az elődöntőben a cseh Jiri Leheckával (137.) találkozik, Rubljov ellenfele a kanadai Auger-Aliassime lesz majd.

Eredmények, negyeddöntő:
Andrej Rubljov (orosz, 2.)-Fucsovics Márton 6:4, 6:3
Cicipasz (görög, 1.)-De Minaur (ausztrál) 6:4, 6:4
Lehecka (cseh)-Musetti (olasz) 6:3, 1:6, 7:5
Auger-Aliassime (kanadai, 3.)-Norrie (brit, 6.) 7:5, 7:6