Kékesi Márton nem megy biztonsági menetet a téli olimpián

Horizontal WINTER OLYMPIC GAMES ALPINE SKIING SKIING Kékesi Márton
Hungary's Marton Kekesi competes in the Men's Slalom at the Yongpyong Alpine Centre during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games in Pyeongchang on February 22, 2018. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az alpesi síelő Kékesi Márton elmondása szerint nem fog biztonsági menetet menni a pekingi olimpia vasárnapi óriás-műlesikló számában.

A DVTK versenyzője - aki Tóth Zitával együtt vitte a magyar zászlót a múlt pénteki megnyitón - egy nappal a rajt előtt az MTI-nek elmondta, hogy már sikerült megszoknia a pályát, a havat, a körülményeket, ezért is bizakodó.

"A 61-es számmal fogok versenyezni, és elsődleges célom, hogy a rajtszámnál jobb helyen legyek az első futam után, aztán a másodikban ezt tovább javítsam. Szombat délelőtt volt egy szabad síelésem, és úgy érzem, abszolút nem nehéz a pálya. Jöttem már le ennél nehezebben is. Remélem, az élmezőnyhöz képest így is kisebb lesz a különbség, mintha nehezebb pályát kellene mennünk" - mondta Kékesi, aki négy éve Phjongcshangban ebben a számban a 42. volt.

Kékesi Márton nem megy biztonsági menetet a téli olimpián Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

"Az első futamra ugyan még nem fogom elengedni a lécet, azaz a legjobbakhoz képest körülbelül fél méterrel nagyobb íveket megyek majd, de nem szeretnék biztonsági menetet menni" - tette hozzá.

Kékesi jelezte azt is, hogy a szerdai műlesiklás jobban fekszik majd neki, ugyanis szlalomban jobb, mint óriás-műlesiklásban.

"Nagyon sokan szurkolnak nekem, ez motivál, erőt ad" - fogalmazott.