Vágólapra másolva!
Az ötvenegy éves korában meghalt olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászt, Csollány Szilvesztert szülővárosában, Sopronban helyezik végső nyugalomra – számolt be róla a Bors.

Bár az egykori kiváló tornász pályafutása során az Újpest, a Budapest Honvéd, valamint a Dunaferr színeiben is szerepelt, ezer szállal kötődött Sopronhoz, és visszavonulása után is többnyire a Hűség városában élt. A Bors információja szerint szülővárosában helyezik végző nyugalomra, ám a temetés pontos időpontjáról egyelőre nem született döntés.

Budapest is felvetődött, mint lehetséges helyszín, mivel több magyar olimpiai bajnok is a Farkasréti temetőben nyugszik, Csollány családja azonban Sopronban él, ezért nem is születhetett más döntés.

A család egyértelműen Sopron mellett döntött, de nem kizárt, hogy a végső szertartás előtt lesz egy búcsúztató Budapesten

– nyilatkozta egy, a neve elhallgatását kérő informátor.

Csollány Szilveszter az Origónak adott 2017-es interjúja idején Forrás: Lantos Gábor

Péntek este hét órától közös gyertyagyújtást is tartanak Sopronban, amelyre az olimpiai bajnok minden szurkolóját és szerettét várják.

A megemlékezéssel kapcsolatban egy Facebook-csoportot is létrehoztak a kilátogatni vágyók számára, amelyet Csollány Szilveszter családtagjai is megosztottak az oldalukon.