Történelmi siker küszöbén állnak az Indian Wells-i tenisztorna döntősei

BNP Paribas Open - Day 13 GettyImageRank2 wta tour atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - OCTOBER 16: Cameron Norrie of Great Britain celebrates while playing Grigor Dimitrov of Bulgaria during the semifinals of the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on October 16, 2021 in Indian Wells, California. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Meglepetésre a brit Cameron Norrie és a georgiai Nikoloz Baszilasvili jutott be a döntőbe az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyében.

Az 1000-es kategóriájú viadalon első fináléjukra készülő játékosok közül a 29. kiemelt Baszilasvili a korábban az olimpiai bajnok Alexander Zverevet búcsúztató, hazai közönség előtt szereplő Taylor Fritzet verte, míg a 21-edikként rangsorolt Norrie azt a Grigor Dimitrovot győzte le, aki előzőleg a US Open-címvédő Danyiil Medvegyevnél is jobbnak bizonyult.

A 29 éves tbiliszi teniszező első georgiaiként jutott 1000-es döntőbe, míg Fritz idei ötödik elődöntőjét is elvesztette.

A 26 éves, balkezes Norrie első britként diadalmaskodhat a kaliforniai szupertornán, és hétfőtől már biztosan a top 20-ban jegyzik majd a világranglistán. A dél-afrikai születésű játékos júliusban, a mexikói Los Cabosban nyerte első ATP-trófeáját.

Norrie (balra) és Baszilasvili (jobbra) is először nyerhet Indian Wellsben Forrás: firstsportz.com

Az Indian Wells-i viadal 45 éves történetében először jutott négy top 25-ön kívüli játékos az elődöntőbe a férfiaknál. Az pedig legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy két top 25-ön kívüli teniszező vívja a finálét.

A nőknél már korábban eldőlt, hogy a spanyol Paula Badosa és a fehérorosz Viktorija Azarenka vívja a finálét.

Eredmények:
férfiak, elődöntő, 9,14 millió dollár (2,83 milliárd forint) összdíjazás:
Norrie (brit, 21.)-Dimitrov (bolgár, 23.) 6:2, 6:4
Baszilasvili (georgiai, 29.)-Fritz (amerikai, 31.) 7:6 (7-5), 6:3