Mégsem vonul vissza a ritmikus gimnasztika orosz ikerpárja

Rhythmic gymnastics. 2018 FIG World Challenge Cup Kazan. Day three sisters sister conferring title landscape Horizontal
5618375 26.08.2018 Dina Averina, left, holds a certificate and the sign of Merited Master of Sports, Kazan. Arina Averina, right. Maksim Bogodvid / Sputnik (Photo by Maksim Bogodvid / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A világ legjobb ritmikus gimnasztikázói közé tartozó orosz Averina-ikrek korábbi szándékukat megmásítva mégsem vonulnak vissza, hanem folytatják felkészülésüket az október végén sorra kerülő világbajnokságra.

A 23 éves Gyina és Arina annak ellenére döntöttek így, hogy hatalmas csalódásként élték meg olimpiai szereplésüket Tokióban, ahol előbbi ezüstérmes, utóbbi pedig negyedik lett egyéni összetettben - jelentette ki az orosz sportági szövetség első embere, egyben a válogatott vezetőedzője, Irina Vinyer-Uszmanova.

Az Averina ikrek: balra Gyina, jobbra Arina Forrás: Sputnik via AFP/Maksim Bogodvid

Oroszország hivatalosan is tiltakozott a nemzetközi szövetségnél (FIG) Averináék lepontozása miatt, ám hiába, a FIG bejelentése szerint a technikai bizottság nem talált elfogultságot vagy egyéb szabálytalanságot a Tokióban született bírói döntéseket illetően. Az olimpiai győzelemre előzetesen abszolút esélyesnek tartott Gyina Averina a japán fővárosban azzal együtt is a bajnoki címet kiérdemlő Linoj Asram mögé szorult, hogy az izraeli versenyző a szalaggyakorlata közben leejtette a szert.

A ritmikus gimnasztikázók idei világbajnokságát a japán Kitakjusuban rendezik október 27. és 31. között.

Az izraeli tornaszövetség szombati bejelentése szerint Asram kihagyja az idei vb-t. A tokiói aranyérmes távolmaradását a szövetség szakmai okokkal magyarázta.