Megdöbbentő körülmények a vb-n: sárban csúszkáló és csővázas ülőkén alvó magyarok

CSIPES Tamara
Koppenhága, 2021. szeptember 17. Csipes Tamara a kajak-kenu világbajnokság K1 női 500 méteres versenyének előfutamában a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 17-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Nagyot égnek a dánok a kajak-kenu világbajnokság rendezésével. A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség mindent elkövet azért, hogy tovább népszerűsítse a sportágat, ám ez a most folyó koppenhágai vb-vel nem sikerült.

Válogatott versenyzőink nem panaszkodósak, de ha a hatszoros olimpiai bajnok

Kozák Danuta azt nyilatkozza: a dánok rendezése amatőr, gondok lehetnek

– írja a Bors. Kezdődött azzal, hogy versenyzőink hajnali egykor kerültek ágyba a dán fővárosba történt megérkezést követően, ugyanis kiderült, nem azt a szállót kapják, amit előre kialkudtak. Az első napon vigasztalanul zuhogó eső másnapra a vb színhelyéül szolgáló

Bagsvaerd-tó partját csúszóssá, iszapossá tette, a sárban csúszkált mindenki.

Ezt nem hagyta szó nélkül Hüttner Csaba szövetségi kapitány, így aztán

a mostani szállójuk sincs közel, de legalább kényelmes. Megoldatlan a délelőtti műsor utáni folytatást megelőző pihenés kérdése.

A kajakosok szívesen nyújtóznának az ágyon, de nem tehetik, mert mire a buszok beérnek a hotelhez, szinte azonnal indulhatnak vissza, így a pihenést a pálya mentén lehet megoldani. Feltéve, ha az pihenésnek nevezhető. Még szerencse, hogy Csipes Tamara például bombaformában versenyez.

Csipes Tamara a kajak-kenu világbajnokság K1 női 500 méteres versenyének előfutamában a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Olyanformán kapcsolódnak ki a versenyzők, hogy

– újságolta Demeter Irén, az olimpiai- világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint edzője, édesanyja. A pálya mentén megdöbbenve látta az egyik féllábú para-versenyzőt, aki magához vette az étellel rakott tálcáját, majd a dagonyában ügyetlenül egyensúlyozva elindult társai felé, ugyanis a négykerekű rokkant kocsik elsüllyednek.

A 700 résztvevő persze szívesen letusolna versenye után, ám hiába keresi a zuhanyozót, azt elfeledték telepíteni.

Az étel minősége viszont elsőrangú, igaz, az első ebédnél kivágott fákon, farönkön ülve étkeztek a mieink. Azóta a magyar válogatott a pályán kapott egy önálló szobát, étkezőt, melyben legalább van szék és asztal.