Tilos a szex: Durva szigorítások a tokiói olimpián

Olimpia, Tokió
Olimpiai öt karika a tokiói Nemzeti Stadion közelében
Vágólapra másolva!
A japánok megtiltják a szexet a tokiói játékok 15 ezer olimpiai és paralimpiai sportolójának. Ezenkívül India, Pakisztán, Nepál, Srí Lanka, a Maldív-szigetek és Afganisztán olimpiai csapatai esetében szigorítják a beutazási feltételeket - írja a Tények.hu 

A csütörtökön életbe lépő szabálykönyv szerint az említett hat ország olimpikonjait egy héten keresztül vizsgálni kell, hogy fertőzöttek-e koronavírussal. Ebben az időszakban továbbá az edzők és csapattársaik kivételével, a megérkezésüktől számított három napig tilos a sportolóknak kapcsolatba lépniük bárkivel.

Az indiai delta variáns terjedése állhat a szigorítás hátterében. A tokiói olimpia július 23-án kezdődik.

Azok a sportolók, akiket szabályszegésen érnek, büntetést kapnak, ami egyszerű bírságtól kezdve akár az olimpiából való kizárás is lehet. A szabály ugyan nem ír egyértelműen a szextilalomról, azonban ez levonható a tervezett rendelkezések szigorúságából.

Olimpiai öt karika a tokiói Nemzeti Stadion közelében Forrás: AFP/Behrouz Mehri

A rendelkezés célja, hogy megakadályozza egy esetleges koronavírusgóc kialakulását az olimpiai faluban.

Az olimpiákon történő szexuális együttlét nem új keletű, először az 1988-as szöuli olimpián osztottak szét több százezer ingyenes óvszert az AIDS megelőzése címén. Az eset óta rendszeresen osztanak nagy mennyiségű óvszert nagyobb világeseményeken, a rekord 450 000 darab volt, amit a 2016-os riói olimpián osztottak szét. Tokióban a tiltás ellenére mintegy 150 ezer fogamzásgátló kerül szétosztásra a sportolók között, aminek ezúttal az érzékenyítés a célja a nemi úton terjedő betegségek okozta problémákra.