Közel három év után nyert ismét versenyt a korábbi Tour de France-győztes

cycling Horizontal
Britain's Geraint Thomas celebrates his yellow jersey of overall leader during the podium ceremony of the final stage, 16.1 km time trial Fribourg to Fribourg during the Tour de Romandie UCI World Tour 2021 cycling race on May 2, 2021 in Fribourg. - (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2018-es Tour de France-on aratott összetett győzelme óta először nyert versenyt a brit Geraint Thomas, aki vasárnap megszerezte az összetett első helyet a kerékpáros Romandiai Körversenyen.

Thomas úgy állt rajthoz az egyhetes vidalt lezáró 16 kilométeres egyéni indításos időfutamon, hogy szombaton a szakaszgyőzelemért sprintelve hatalmasat esett a szakadó esőben, és nem lehetett tudni, mennyire sérült meg a keze.

Azt a szakaszt a kanadai Michael Woods (Israel Start-Up Nation) nyerte végül, akinek így 11 másodperc előnye volt összetettben Thomasszal szemben, aki viszont sokkal jobb időfutamos, mint ő.

Ez be is bizonyosodott: az Ineos Grenadiers brit menője ugyanis 17 másodperccel lemaradva végül harmadik lett a francia Rémi Cavagna (Deceuninck-QuickStep) mögött, de ez bőven elég volt neki, hogy megnyerje az összettet Richie Port és Fausto Masnada előtt. Woods végül 43 másodperc hátránnyal az ötödik helyen zárta az összetett.

A 2018-as a Tour de France-t győzelem óta ez volt Geraint Thomas első sikere. 2019-ben második lett összetettben Egan Bernal mögött a Francia Körversenyen, míg 2020-ban inkább a Giro d'Italián indult, azonban a harmadik szakaszon bukott és fel kellett adnia a versenyt.