Nyomoznak Boris Becker rejtélyes pénzügyei után

TENNIS - WIMBLEDON 2016 - DAY 5 CHELEM COURT GRAND GRAND SLAM GRASS SLAM SPORT TENNIS WIMBLEDON
Novak Djokovic's coach Boris Becker looks on during day five of the 2016 Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, Wimbledon, London, England, on the July 1, 2016 - Photo Ben Queenborough / Backpage images / DPPI
Vágólapra másolva!
Ügynökök nyomoznak Boris Becker pénzügyei után, miután a vád szerint a német teniszcsillag az ellene folyó csődeljárás alatt több titkos számlával és be nem jelentett ingatlannal rendelkezik.

A hatszoros Grand Slam-győztes, egykori világelső játékosnak szeptember 24-én kellett újra a londoni bíróság elé állnia, mivel a gyanú szerint komolyabb vagyont rejteget az ügyében eljáró hatóságok elől – írja a Blikk.

Becker ellen még 2017-ben indítottak csődeljárást, miután több bankárral szemben is jelentős tartozást halmozott fel, az összegek kiegyenlítését pedig nem teljesítette. Emiatt korábban több házát is lefoglalták, a bankkártyáit zárolták, ám az ügy három év elteltével sem oldódott meg.

A hitelezők kártalanítása érdekében a Smith & Williamson brit ügynökség nyomozói próbálnak bizonyítékot találni az exteniszező eltitkolt vagyonáról – több, az angol és a német titkoszszolgálatban is dolgozó szakember igyekszik lefülelni a németek világsztárját.

Boris Becker nehéz helyzetben van Forrás: DPPI/ Ben Queenborough

„Beckernek fel kell készülnie arra, hogy lépten-nyomon megfigyelik majd, megnézik, hogy például a szállodákban készpénzben fizet-e, sőt, a bankszámláján történő pénzmozgásokat is folyamatosan ellenőrzik" – mondta a német Bildnek egy, a neve elhallgatását kérő hírszerző ügynök.

A vizsgálatra közel 500 ezer eurót (179 millió forintot) költöttek eddig, ám egyelőre semmiféle bizonyítékot nem találtak.