Vágólapra másolva!
Futószalagon hozza a remek eredményeket Halász Bence. A korábbi Európa-bajnok kalapácsvető Gécsek Tibor hisz benne, hogy olimpiai érmes lesz Tokióban. A klasszis magyar sportoló krimikkel hangol a jövő éve halasztott ötkarikás játékokra.

Ritkán fordul elő, hogy magyar sportolót választ a hónap legjobbjának az Európai Atlétikai Szövetség. Ám nemrég a 23 éves szombathelyi kalapácsvető, a vb- és Eb-bronzérmes Halász Bence egyéni csúcsával (79.88 méter) kiérdemelte a címet.

„Örülnék, ha Gécsek Tibornak bejönne a tippje, hogy dobogós leszek" – mondta a Borsnak Halász Bence, aki hozzátette, aligha dönti meg bárki is Annus Adrián 2003. augusztusi 84.19 méteres magyar csúcsát, de ő amúgy sem méterekben gondolkodik, hanem világversenyen elért eredményekben.

Halász Bence Tokióban is éremesélyes lesz Forrás: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Halász a barátnőjéről is ejtett pár szót, na meg az is kiderült, mivel tud a leginkább kikapcsolódni.

„Dóra diszkoszvető, és ugyan nyíregyházi, gyakran edz velem Szombathelyen. Ilyenkor persze az is szóba kerül, milyen jó lenne együtt utazni jövőre Tokióba" – mondta a kalapácsvető. „Tévésorozatokat nézek a mozicsatornán, elsősorban a detektívtörténetek tetszenek" – tette hozzá.