Vágólapra másolva!
178 igen, 1 tartózkodás, 1 nem szavazat mellett Wladár Sándor maradt a Magyar Úszó Szövetség elnöke - derült ki a vasárnapi tisztújító közgyűlésen. Az elnök kihívója, Petrov Iván a jelölőlistára sem került fel. 

A tisztújító közgyűlésen 186 tag jelent meg, Petrov Ivánnak pedig a jelenlévők 50 százalék plusz egy szavazatra - ez 94 embert jelent - lett volna szüksége ahhoz, hogy egyáltalán felkerüljön a jelölőlistára. Mivel csak 63 szavazatot kapott, így eldőlt, hogy Wladár Sándor marad a jövőben is az elnök.

Augusztus végén a Magyar Úszószövetség elnöksége úgy döntött, hogy újra bizalmat, és 2025-ig tartó felhatalmazást kér tagszervezeteitől, noha a vezérkar mandátuma 2022-ig tartott volna.Tette mindezt azért, hogy kellő ideje legyen a már elindított programok befejezésére, az újak elindítására, valamint a hazai világversenyek megszervezésére – többek között - számolt be az nso.hu.

Az elmúlt három évben a szövetséget vezető Wladár Sándor munkája kapcsán a sportág berkein belül sem lehetett hallani negatív felhangokat, így aztán néhány napig úgy tűnt, egyértelmű, hogy egyedüli jelöltként ő nyeri el a tagszervezeteket szavazatainak többségét.

Wladár Sándor maradt az elnök Forrás: Koncz Márton

Csakhogy a határidő lejárta előtt nem sokkal bejelentkezett az elnöki tisztségre Petrov Iván, a Győri Úszó Sportegyesület vezetőedzője. Innentől pedig egy őrült kampány vette kezdetét – mindkét elnökjelölt elmondta a sajtóban a programját, de ez persze csak a külvilágnak szólt, mellette ennél sokkal fontosabb feladatuk akadt: meg kellett győzniük a tagszervezeteket, hogy mellettük voksoljanak.

„A rendkívüli helyzetben a bejelentett szándékkal csak egyetérteni lehet, hogy az elnökség most kapjon új, olyan hosszabb távra szóló felhatalmazást, amely a két, egymást három évvel követő olimpiai felkészülésnek, a jövő évi budapesti Eb megrendezésének, valamint a 2024-es rövid pályás világbajnokság előkészítésének a zavartalanságát garantálja" – hangsúlyozta napirend előtti beszédében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a lap beszámolója szerint.

A közgyűlés ezután hosszan és lassan folytatódott, majd két és fél óra elteltével elérkeztünk odáig, hogy az elnökjelöltek kapcsán a tagszervezetek a jelölőlistára felkerülésről szavazhattak – és itt el is dőlt a szavazás, hiszen míg Petrov Iván 65, addig Wladár Sándor 134 szavazatot kapott, vagyis a jelölőlistára csak utóbbi került fel.

Végül a közgyűlés 178 igen, 1 tartózkodás és 1 nem szavazattal válaszotta meg Wladár Sándort a Magyar Úszószövetség elnökének.