Vágólapra másolva!
Két magyar kajakos, az ifjúsági világbajnok Varga Ádám és a szintén ifjúsági vb-győztes Noé Zsombor is átesett a koronavírus-fertőzésen. A válogatott versenyzők szerencsére tünetmentesen átvészelték a betegséget, a legutóbbi koronavírustesztjük pedig már negatív lett.

A magyar kajak-kenu válogatott tagjai két negatív koronavírusteszt után vehettek részt a válogatott számára kialakított edzőtáborokban. Az első tesztet még otthon, a másodikat azonban már a tréningek helyszínén végezték el a sportolókon. Így a pozitív eredményt produkáló Varga Ádám és Noé Zsombor is karanténba került az elszeparált edzőtáboron belül.

Noé Zsombor (elől) részt vett a tavaly nyári szegedi világbajnokságon Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Ők végig tünetmentesek voltak, de azért el kell mondjam, hogy

és innen is szeretném megköszönni, mert az edzőtábor személyzete és ott a kollégák is nagyon sokat segítettek abban, hogy ezt a dolgot át tudjuk vészelni" – mondta el a Hír TV-nek Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

A kéthetes kényszerpihenő után újra tesztelték a két sportolót, az eredmény pedig negatív lett. Ezt követően a két válogatott kajakos azonnal vízre szállt.