Élő:

A világbajnok birkózó eldöntötte, hogy folytatja-e az olimpiáig

Kazakhstan Wrestling Worlds
6012329 17.09.2019 Hungary's Tamas Lorincz reacts after defeating Sweden's Alex Kessidis at the men's Greco-Roman 77 kg final at the wrestling world championships in Nur-Sultan, Kazakhstan. Abzal Kaliyev / Sputnik
Vágólapra másolva!
A már megszerzett kvóta miatt meg sem fordult a birkózó Lőrincz Tamás fejében, hogy ne próbálja meg az újabb egy évet a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiáig.

- fogalmazott az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok versenyző az M4 Sportnak adott interjúban.

Lőrincz Tamás világbajnokként várhatja a tokiói olimpiát Forrás: Sputnik via AFP/Abzal Kaliyev

Mint mondta, már a döntés napján rengetegen keresték, ám ő elsősorban saját magában akarta tisztázni a céljait. Elárulta, éppen edzésre indultak testvérével, Viktorral, és a hír hallatán az is megfordult a fejében, hogy van-e értelme menniük, ám végül gyorsan helyre tették magukban a helyzetet.

- fejtette ki.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#worldchampion #nursultan2019 #wrestling #lorinczbros @martin_gabor__

Tamás Lőrincz (@lorincztomi12) által megosztott bejegyzés,

Hangsúlyozta, pozitív, hogy nagyon sok időt tud a családjával tölteni, foglalkozni a gyermekeivel a - szintentartásra elég - heti hét-nyolc edzés mellett is.

- fogalmazott. Hozzátette, az ötkarikás játékok az utolsó megmérettetése lesz, csak most kicsit távolabb került ez a cél. Mint mondta, jó formában volt a felkészülés alatt, bízik benne, hogy jövő nyárra is sikerült hasonló formába kerülnie.