Vágólapra másolva!
Berecz Zsombor áll az élen az enoshimai előolimpia finndingi versenyében, miután a harmadik napon is sikerült futamot nyernie.

"Három brutális futamunk volt, mind fizikailag, mind mentálisan kiszívott ez a nap. Partról fújó szél volt, iszonyatosan pöffös, forgolódós, talán a füredi észak-nyugatihoz tudnám hasonlítani a legjobban – érzékeltette Berecz Zsombor a hétfői versenynap kihívásait. E körülmények között nyert egy futamot, elért egy második, valamint egy 8. helyet - írja hunsail.hu.

A nap végére így visszavette a sárga trikót az angol Giles Scottól, aki előtt kilenc pont az előnye hat futam után. A harmadik helyen a holland Heiner áll öt ponttal Scott mögött.

Berecz Zsombor az olimpiai előversenyen Forrás: Robert Deaves

A hétfőt a Laser Radial mezőny összetett első helyén kezdő Érdi Mári 32., 9. és 2. futameredményekkel zárta a napot. Ezek nyomán az összetett 3. helyén áll, vezet a belga világbajnok Emma Plasschaert, mögötte a kanadai Sarah Douglas, majd Mári következik.

Pár pozíciót veszített az összetettben hétfőn Vadnai Benjamin, aki 7., 31. és 29. helyeken végzett, jelenleg a 19. helyen áll.

A férfi 470-esek is három futamot mentek hétfőn, Gyapjasék 16., 11. és 21. helyeken értek célba. Az összetett listán ezzel veszítettek pár helyet, hat futam után a 20. pozícióban tartózkodnak.